“Zaferin 100. Yılında 2022 Yılı, Afyonkarahisar’ın Yılı Olacak.”

Önceki Dönem Orman ve Su İşleri Bakanı, Küresel İklim Değişikliği ve Kuraklıkla Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanı, Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel EROĞLU'nun "Zaferin 100. Yılında 2022 Yılı, Afyonkarahisar'ın Yılı Olacak" başlıklı değerlendirmeleri:

Bütün hemşehrilerimin 2022 yılını gönülden tebrik ediyorum. Yeni yılın Ülkemiz ve Afyonkarahisar’ımız için hayırlara ve berekete vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyorum. Bütün hemşehrilerime sağlık, sıhhat ve hayırlı bir yıl temenni ediyorum.

Zaman, bir su misali hızla akıp geçerken koca bir yıl daha geride kaldı. Geçen yıl, ömürden bir yaprak gibi kopup giderken, gelecek yıl ise yeni umutları beraberinde getirmektedir. Bu hal üzerine 2021 yılı geride kalmış, 2022 yılı heyecanla beklenilmektedir.

2019 yılı sonunda başlayan ve iki yılı aşkın süredir devam eden covid-19 salgını, ülkemizi ve bütün Dünya’yı derinden etkilemiştir. Salgın sürecinde alışık olduğumuz hayat düzeninin dışına çıkılmış, maskeler hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Sohbet, muhabbet, komşuluk ilişkileri kısmen sekteye uğramış ve içe dönük bir hayat düzeni benimsenmiştir. Covid-19 salgınında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, halen hastalıkla mücadele edenlere acil şifalar diliyorum. İnşallah 2022 yılında salgının hayatımızdan çıkmasını temenni ediyorum. Bu salgın döneminde, büyük bir fedakârlıkla çalışan, bütün sağlık çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.

Salgının bu menfi etkilerini bertaraf etmek ve aile yapısını güçlendirmek için 2021 yılını, Valiliğimizin himayelerinde Afyonkarahisar Aile Yılı olarak belirlenmişti. Sene boyunca bu konuda çok güzel ve faydalı faaliyetler gerçekleştirildi. İnşallah bu faaliyetler bundan sonrada devam edecek ve Afyonkarahisar’da aile müessesesi daha sağlam ve daha güçlü olacak. Bu da güçlü bir toplumun oluşmasına vesile olacak. Bu güzel projenin hayata geçmesinde büyük katkıları olan Sayın Valimize, kurumlarımıza ve bu programı bir yıl boyunca her bir detayı ile planlayan Çalışma Grubu üyelerine gönülden teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar Aile Yılı projesi bütün ülkeye örnek olmuştur. Bu güzel projenin, 2022 yılında diğer vilayetlerde de Devlet Projesi olarak uygulanacağına inanıyorum.

Afyonkarahisar’a 40 Milyar TL’lik Muazzam Bir Yatırım Gerçekleştirdik…

Son iki yıldır salgın her ne kadar ekonomik bakımdan etkilerini hissettirmiş olsa da, 2021 yılı Afyonkarahisar için büyük yatırım ve projelerin devam ettiği altın bir yıl olmuştur. Bizler ilimizin hizmetkârı olarak gece – gündüz demeden ilimiz için şevk ve heyecanla çalışıyoruz. Hükümetimiz, son 19 yılda ilimize takriben 40 milyar TL’lik muazzam bir yatırım gerçekleştirdi.

Afyonkarahisar’ımızı yatırımların merkezi haline getirdik. Eğitimden sağlık ve ulaşıma, su yatırımlarından tarım ve ormancılığa, turizmden sanayiye Afyonkarahisar’ı yıldız şehir haline getirdik.

İlimize kazandırdığımız modern ve ileri teknoloji ile donatılmış hastaneler ve sağlık yatırımları sayesinde Covid-19 salgın sürecinde hiçbir sıkıntı yaşanmamıştır. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, 250 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile Onkoloji ve Hemetoloji Hastanesi, ülkemizin sayılı sağlık tesislerinden bazılarıdır.

Eğitimde Afyonkarahisar marka şehir olma yolunda büyük bir hamle yapmıştır. Şehir merkezi ve bütün ilçelerimizi modern sınıflarla donattık. Derslik sayısını 5.126’dan 8.042’ye yükselttik. Öğretmen sayısını takriben iki katına çıkarttık. Ders kitaplarını ücretsiz dağıtarak velilerimizi kitap arama çilesinden kurtardık. Modern teknoloji ile donatılmış akıllı sınıflarda sağladığımız eğitimle ilimizde eğitim kalitesini arttırdık.

Ülkemizin de en köklü üniversitelerinden biri olan Afyon Kocatepe Üniversitemize, dönemimizde büyük ehemmiyet verilmiş ve 5 yeni fakülte daha kazandırılmıştır. Büyük gayretlerimiz neticesinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile söz verdiğimiz üzere ilimize ikinci üniversiteyi kazandırdık. Sağlık Bilimleri Üniversitemiz 2018 yılında kurulmasına rağmen kısa sürede alanında en çok gelişim gösteren üniversitelerden biri olmuştur.

İç Anadolu Bölgesi ile Ege Bölgesini, Marmara Bölgesi ile de Akdeniz Bölgesini birbirine bağlayan, ülkemizin kavşak noktası konumunda olan Afyonkarahisar’ımıza ulaşım alanında büyük yatırımlar kazandırdık. Son 19 yılda bölünmüş yol uzunluğunu
10 kattan fazla arttırarak 54 km’den 573 km’ye yükselttik.
Özellikle ilimize kazandırdığımız çevre yolu ve Karahisari Tüneli gibi projelerle ulaşımı çok daha kolay hale getirdik. Uluslararası Zafer Bölgesel Havalimanı ilimize ve bölgemize kazandırdık. Afyonkarahisar’ın hasretle beklediği projelerden biri de Ankara-Afyonkarahisar-İzmir Hızlı Tren Projesidir. İnşaat çalışmaları devam eden bu mega proje ile Afyonkarahisar-İzmir arası 2 saate, Afyonkarahisar-Ankara arası ise 1 saat 30 dakikaya düşecektir.

İlimizin su kaynaklarını damlasına kadar değerlendirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için son 19 yılda muazzam yatırımlar yaptık. Bu maksatla 2003 yılından günümüze kadar 41 baraj ve 24 gölet olmak üzere toplam 65 biriktirme yapısı inşa ederek bir Dünya rekoruna imza attık. Bu barajlardan biri de ülkemizin sayılı barajlarından biri olan Çay Barajıdır.

Bir ziraat şehri olan ilimizde 636.736 dekar zirai araziyi sulamaya açarak çiftçilerimize yıllık 670 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. Şehir merkezimize ve bütün ilçelerimize menba kalitesinde içme ve kullanma suyu sağladık. Özellikle bu covid-19 salgını döneminde musluklarımızdan kesintisiz su akmasının ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmıştır. 1938 yılından beri bir hayal olan Akarçay’ı ıslah ederek şehrimizin incisi haline getirdik.

Afyonkarahisar, Ülkemizin Parlayan Yıldızı…

Afyonkarahisar’ı Ege’nin yıldızı yaptık. Ama biz de hizmet aşkı ve memleket sevdası bitmez. Yeni hedeflerle ilimizi, ülkemizin ve Dünya’nın en gelişmiş, refah seviyesi artmış şehirlerinden biri yapma gayreti içerisindeyiz. Özellikle ilimiz, sahip olduğu tabii ve kültürel zenginlikler, termal suları ve ulaşım bakımından ülkemizin kavşak noktasında olması gibi muhteşem farklılıkları ile büyük bir turizm potansiyeline sahiptir. Biz de şehrimizin bu kaynaklarını değerlendirmek için 7 başlıkta turizm hamlesi başlattık. Bu başlıklardan bazılarını hayata geçirdik, bazılarında ise çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu turizm başlıkları;

  1. Termal Turizm
  2. Sağlık Turizmi
  3. Kongre Turizmi
  4. Kış Turizmi
  5. Tabiat Turizmi
  6. Spor Turizmi
  7. Tarih ve Kültür Turizmidir.

Bu başlıklardan pek çoğunu hayata geçirerek, ilimize meyvelerini kazandırıyoruz. Özellikle termal turizmi, sağlık turizmi, kongre turizmi, spor turizmi ile tarih ve kültür turizmi alanlarında ilimiz önemli bir cazibe merkezi haline geldi. Tabiat turizminde son yıllarda gerçekleştirdiğimiz yatırımlar sayesinde ilimiz bu alanda da söz sahibi olmaya başladı.

Özellikle Sandıklı Akdağ Tabiat Parkına ülkemizin dört bir yanından ziyaretçiler gelmektedir. Sayın Valimizin de büyük gayretleri ile Frig Vadisi, yerli ve yabancı turistlerin büyük rağbet gösterdikleri bir yer olmuştur. Hititlilerin izlerini taşıyan mağaralar ve tarihi yapılar, yapılan gayretli çalışmalarla turizme kazandırılmıştır. Emre Gölü ve bölgede yeni başlayan sıcak hava balon turları, turistlerin vazgeçilmez ziyaret yerlerinden biri olmuştur.

İlimiz Kış Turizminde de Çok İddialı…

Son 19 yılda ilimizin altyapı ve üst yapı yatırımlarını tamamladık. Artık ilimizin turizm potansiyeli üzerinde çalışmalar yaparak bir yandan ilimizin bu zenginliklerini gün yüzüne çıkartıyor, diğer yandan da Afyonkarahisar için önemli bir turizm geliri sağlıyoruz.

Afyonkarahisar, hem yaz hem de kış turizminde çok önemli bir potansiyele sahiptir. Termal şehri olan ilimizde, toplam yatak kapasitesi takriben 32.000 olan çok sayıda beş yıldızlı otel bulunmaktadır. Otellerde doluluk oranı %98’i aşmış ve neredeyse bütün oteller dolu durumdadır.

İlimizi kış turizminde de merkez haline getirmek için kolları sıvadık. Kumalar Dağı Kayak Merkezi için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bölgenin fizibilite çalışmaları yapılmıştır. Kumalar Dağına kurduğumuz meteoroloji radarı ile sürekli olarak kar kalınlığı ve diğer meteorolojik parametreler ölçülmektedir. Bu bölgenin kar kalınlığı ve karın yerde kalma süresi kış turizmi bakımından fevkalade uygun olduğu tespit edilmiştir.

2022 yılında çok sayıda yerli ve yabancı yatırımcının ilimize gelmesini ve Afyonkarahisar’ın cazip yatırım imkânlarını yakından görmesini bekliyoruz.

Afyonkarahisar, yatırımlar bakımından 2022 yılında şaha kalkacaktır. Kazan kazan ilkesi doğrultusunda hem yatırımcılar kazanacak, hem de Afyonkarahisar kazanacaktır. İlimize gelen yatırımcıların yaptığı yatırımlar sayesinde Afyonkarahisar daha da gelişecek, vatandaşlarımızın refah seviyesi yükselecektir. Bunun için bizler, Valiliğimiz, Belediyemiz, İl Özel İdaremiz, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız, Afyonkarahisar Ticaret Borsamız, OSB’lerimiz, bütün kurumlarımız büyük bir gayret içerisindeyiz.

2022’de Büyük Zaferin 100. Yılına Hazırız…

İstiklal Harbimizin kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar, 2022 yılında büyük faaliyetlere ev sahipliği yapacak. Gençlerimize ve yavrularımıza, İstiklal Harbini daha iyi anlatmak ve onlara bu şuuru vermek gayesi ile zaferin 100. Yılı olan 2022 yılında çok önemli faaliyetler planlıyoruz. Bu faaliyetlerden biri de “Büyük Zaferin 100. Yılında Afyonkarahisar Yazılım Festivali”dir.

Türkiye’nin en büyük yazılım teknolojileri festivali 19-21 Mayıs 2022 tarihlerinde Afyonkarahisar’da gerçekleştirilecektir. Afyonkarahisar Yazılım Festivali; uzman konuşmacılarla geliştiricileri ve teknoloji severleri bir araya getirmeyi, Code-lab, Hackathonlar ve Yazılım Atölyeleri (Workshoplar) ile katılımcılara yazılım teknolojileri konusunda yeni bilgiler kazandırmayı hedeflemektedir.

2022 yılında daha pek çok alanda faaliyet, kongre, festival gibi organizasyonlar yapılarak ilimizin tanıtımını daha fazla yapacağız.

Afyonkarahisar’ı her alanda kalkındırmaya, geliştirmeye ve bununla paralel olarak vatandaşlarımızın refah seviyelerini daha da arttırmaya kararlıyız. Bunun için milletvekilleri olarak bizler, Valimiz, Belediye Başkanlarımız ve bütün kamu kurum ve kuruluş temsilcilerimiz, üniversitelerimiz ve sivil toplum teşkilatlarımızla birlikte hedefe kilitlendik. Bir ve beraber olarak ilimize hizmet etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. İstiklal Harbimizin kazanıldığı toprak olan Afyonkarahisar’ımızın fedakâr ve yardımsever insanları her şeyin en güzeline layıktır. 2022 yılının bütün hemşehrilerimize sağlık, sıhhat ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Su Gibi Aziz Olunuz…

Editör: Haber Merkezi