Yurt Çocuklarının Tiyatrosu İzleyicileri Ağlattı
Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evleri ve yetiştirme yurtlarında kalan çocukların oynadığı 'Niçin Zahmet Buyurdunuz ya Resulallah' isimli tiyatro Oyunu izleyenleri ağlattı.
Rehberlik Araştırma Merkezi Salonu'nda sergilenen tiyatro Oyunu, Çanakkale kara savaşları sırasında yaşanmış bir olaydan bire bir alınmış hayat hikayesini canlandırıyor. Çocukların yaklaşık bir aydır özenle hazırladığı tiyatro Oyununda ayrıca Çanakkale şehitlerine duygu yüklü şiirler okundu, türküler söylendi. Çocukların oynadığı tiyatro büyük ilgi gördü, izleyenlerden bazıları gözyaşlarını tutamadı.
Amatör bir tiyatrocu olan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci, çocuklarla birlikte tiyatro sergilemekten çok mutlu olduklarını söyledi. Çizmeci, "Bizim korumamız altında bulunan çocuklarımızla ilgili kafalarda var olan olumsuzlukların ve önyargıların yıkılması, müspet düşüncelerin oluşması adına çok önemli bir etkinlik oldu. Ayrıca çocuklarımızdaki güvensizliği yıkmanın ve öz güven kazandırmanın adına çok güzel bir faaliyet gerçekleştirdik. Yeni nesle bir şeyler vermek istiyorsak onlara bir şeyler anlatmak, nasihat etmek yeterli olmuyor. Onlara vermek istediğimiz değerleri yaşatmamız gerekir." dedi. Çizmeci, yeni neslin evrensel insani değerlerle donanmış bir şekilde yetişmesinin yolunun duyguların güzelliklerini ruhlarında hissedecekleri faaliyetler yapmaktan geçtiğini belirtti. Çocuklarla ve gençlerle böyle bir tiyatronun Oyunculuğunu paylaşmalarının onlara çok şey kazandırdığını ifade eden Çizmeci, çocukların öz güven kazandıklarını, sevgi bağının güçlenmesinin sağlandığını ifade etti.
Tiyatro gösterisini büyük bir heyecanla izlediğini ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun eşi Esma Balkanlıoğlu, çocuklara Çanakkale ruhunu bir kez daha yaşattıkları için teşekkür etti. Balkanlıoğlu, gösteride yer alan çocukları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Tiyatroyu izleyen Ali Aslan da çocukların gösterisinden oldukça etkilendiğini ve gözyaşlarını tutamadığını söyledi. Aslan, bu tür gösterilerden manevi bir haz duyduğunu ifade ederek, bu vatanın hangi zorluklarla kurtarıldığını ve dedelerinin dünyaya örnek olacak kahramanlıklarını bir kez daha hatırlama fırsatı bulduğunu anlattı.
Tiyatro Oyununun konusu ise şu şekilde: "Kaymakamlık yapan Hasan Bey cephede kendisine ihtiyaç duyulunca Çanakkale'ye gider ve yarbay rütbesiyle görev alır. Ateşkes ilan edildiği bir sırada yaralılar arasında dolaşırken bir Fransız askerine yardım etmek ister. Ancak Fransız askeri onu hançerleyerek ağır yaralar. Yarbay Hasan Bey son nefesini vermeden şahadet getirir ve 'Niçin Zahmet Buyurdunuz ya Resulallah' diyerek şehit düşer."
Editör: Haber Merkezi