Yurdunuseven’in Berat Gecesi Mesajı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili, Tutuklu ve Hükümlü Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı İbrahim Yurdunuseven Berat Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yurdunuseven mesajında;

“Kelime olarak asıl manası; kurtulmak, beri olmak, suçlu olmamak anlamına gelen Berat Gecesi, Müminlerin günah yükünden kurtulması, mânen ferahlaması amacıyla Rabbimiz tarafından bahşedilmiş büyük bir nimettir. Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; hata, suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı; affedilmenin yanında affedici olmayı da, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırır. Bütün bunların yanı sıra biz Müslümanlar için böyle mübarek geceler, paylaşma, birlik, beraberlik ve safları sıklaştırmak adına bir nişanedir.” dedi.

“Ülkemizde birçok koldan sürdürülen algı operasyonları ve diğer kirli oyunlar karşısında en büyük cevabımızın birlik ve beraberlik olduğu şu günlerde, bu mübarek geceler son derece önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Alemi’nin mübarek berat gecesini tebrik ediyor, bu gecenin birlik ve beraberliğimizin artmasına vesile olmasını ve tüm İslam Alemi için hakkıyla berat olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi