Yurdunuseven Gazeteciler Günü’nü Kutladı

AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'in 21 Ekim Gazeteciler Günü münasebetiyle yapmış olduğu basın açıklamasıdır.

"Demokratik kültürün temel taşlarından gazetecilik; öğretici, aydınlatıcı, toplumun bilgilendirilmesi vazifeleriyle toplumumuz için önemi yadsınamaz bir gerçektir. Hangi durumda olursa olsun toplumun refahı, birlik ve beraberliğinin korunması için tarafsız ve gerçek haber son derece önemlidir. Bu minvalde büyük bir vazifeyi üstlenen gazetecilik mesleği mensuplarımız birçok farklı medeniyete, kültüre ev sahipliği yapan bu topraklarda farklı düşüncelerin sesi, özgün düşüncelerin ifadecisi olmuştur. Yakın tarihimizde milletimize yapılan itibar suikastlerinden darbelerden ve muhtıralardan zarar görmüş olan gazetecilik 2002'den bu yana gerçekleştirdiğimiz reformlarla hakettiği değeri görmeye başladı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bizlerde basın camiası için her daim gerekeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle mesai mefhumu gözetmeksizin zorlu çalışma koşullarında toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek fedakârca çalışan ve gelişmeleri vatandaşlarımız ile paylaşma uğruna büyük emek harcayan tüm değerli gazetecilerimizin "21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü"nü kutluyorum."

Editör: Haber Merkezi