Yurdunuseven, cezaevlerini ziyarete devam ediyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Türkiye genelinde cezaevi ziyaretlerini sürdürüyor. Komisyon üyesi milletvekilleri ile birlikte Mersin Tarsus Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'nde incelemelerde bulunan AK Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, ziyaretler sonrası yazılı bir açıklama yayımladı. Ceza infaz kurumlarının işleyişinde herhangi bir sorun yaşanmadığına vurgu yapan komisyon başkanı Yurdunuseven; "Ceza infaz kurumlarımız Adalet Bakanlığımızın koyduğu yönetmelikler ve kanunlarımız çerçevesinde işleyişini sürdürüyor. Şu ana kadar komisyon üyesi milletvekillerimizle birlikte ülkemizde bulunan birçok cezaevini ziyaret ettik ve etmeye devam edeceğiz. dedi.

Cumhuriyet tarihinde cezaevi konusunda en çok hassasiyet gösterilen dönemin AK Parti dönemi olduğuna vurgu yapan Yurdunuseven; "AK Partimiz ile birçok alanda olduğu gibi insan hakları noktasında da büyük reformlar gerçekleştirdik. 2002 Öncesi başlı başına ülkemiz için bir sorun haline gelmiş olan cezaevlerimizde artık hükümlü ve tutukluların ıslahı öncelikli ve insan hakları göz önünde bulundurularak çalışmalar yürütülüyor. Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu olarak bizlerde bu çalışmaları bizzat yerinde incelemeye devam ediyoruz. Mersin Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü içerisinde bulunan T1, T2, T3, Çocuk ve Gençlik ile Kadın Kapalı Ceza İnfaz kurumlarında komisyon üyesi milletvekillerimizle birlikte incelemelerde bulunduk. Komisyonumuza ziyaret esnasında eşlik eden Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden cezaevlerinin mevcut durumu ve uygulamalar hakkında bilgiler aldık.Diğer cezaevlerimizde olduğu gibi Mersin Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'nde de herhangi bir problemin yaşanmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu vesileyle ülkemizin her noktasında büyük özveriyle çalışan ceza infaz kurumu personellerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Komisyon üyesi milletvekilleri ile birlikte Mersin Valisi Ali İhsan Su'yu da ziyaret Milletvekili Yurdunuseven; "Mersin Valimiz Ali İhsan Su'yu Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu olarak ziyaret ettik. Değerli valimizden karakol, polis merkezleri ve cezaevleri noktasında bilgiler aldık. Kendisine misafirperverliği dolayısıyla ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi