Yüksek öğretimde hızlı gelişmeler
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü ve Tıp Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Solak, Türkiye'de yüksek öğretim içinde son dönemde hızlı gelişmeler olduğunu söyledi.
 AKÜ Rektörü Prof. Dr. Solak, Tıp Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi Toplantısı AKÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde yaptığı konuşmada, 2012-2013 eğitim öğretim yılı dönemine ilişkin Tıp Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyi toplantısını AKÜ'de gerçekleştirmenin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.
AKÜ’de sağlık konseyi kararları alınıyor
Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'nın 15 Kasım'da, Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nı yapacağını hatırlatan Prof. Dr. Solak, şöyle konuştu: "Bu kurulda, sağlık konseyinin gündemindeki maddeler hızla görüşülerek bir ön karar şeklinde tavsiye kararı olarak istendi. Bu nedenle geçen bir hafta içinde organize olmaya çalıştık ve sizleri buraya çağırdık. Türkiye yüksek öğretim içinde son dönemde hızlı gelişmeler oluyor. Bir tarafta yüksek öğretim yasasının değişikliği ve değişiklik hazırlıkları, diğer tarafta özellikle sağlık ve uygulama alanında akreditasyon çalışmaları, diploma denkliği gibi konular sürekli gündemimizde. Toplantıda 14 madde görüşülecek."
Konuşmanın ardından toplantıda, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından belirlenen 14 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıya, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Trakya Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, Türkiye'nin farklı üniversitelerinden Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürleri, Hemşirelik Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi dekanları ile Sağlık Yüksekokulu müdürleri katıldı
 
Editör: Haber Merkezi