Yılmaz Üç Ayların Başlangıcı Nedeniyle Mesaj Yayınladı
Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz’ın Üç Ayların başlangıcı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
21 Mayıs 2012 Pazartesi 14:25 Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Kemalettin Yılmaz, üç ayların, İslam âleminin ve milletimizin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olması dileğinde bulundu.
Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz mesajında şunları kaydetti; “Halk arasında üç aylar olarak bilinen, Recep, Şaban ve Ramazan ayları, Rahman, Rahim ve keremi bol olan Rabbimizin biz Müslümanlara sunduğu bereketli ve feyizli bir zaman dilimidir. Bu manalı sürecin bizler için dinimizde apayrı bir yeri vardır. Üç aylar, kameri aylardan Receb, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Bu kutsal aylar, aynı zamanda "mübarek gece" lerle doludur. Receb ayında; Regaib ve Mi'rac gecesi vardır.
Şaban ayında Berat gecesi; Ramazan ayında bin aydan daha hayırlı olarak tarif edilen Kadir gecesi bulunmaktadır. Üç aylar ile birlikte bolluk, bereket’in arttığı, rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, kardeşlik ve sevgi duygularının yoğunlaştığı üç aylara yeniden kavuşmanın ve on bir ayın sultanı Ramazan ayının huzur veren gölgesini yakınımızda hissetmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Üç ayların kendilerine mahsus bir tadı, bir şivesi vardır ki, onları yılın diğer aylarından ayırır... Her ayın güzelliği duygularımızla hissedilip yaşanmasını sağlayan, bu müstesna zaman dilimi yoğun duygularla yaşanır.
Üç Aylar geçmişin muhasebesini yaparak, geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılmak için iyi bir imkândır. Yüce Dinimizin bizden ısrarla istediği; barış, hoşgörü, kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesini, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yeniden yeşermesini sağlamalıdır. Aylar içinde Üç Aylar diğer aylardan, Üç Aylar içerisinde de Ramazan ayı diğer iki aydan daha hayırlıdır. Bu duygu ve düşüncelerle üç aylarınızı tebrik eder, birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere sağlık, sıhhat içerisinde kavuşmayı, bütün islam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah ‘tan niyaz ederim.”
Editör: Haber Merkezi