YILMAZ, TBMM KÜRSÜSÜNDEN VERDİ VERİŞTİRDİ
Milliyetçi Hareket Partisi Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonun sorunlarını TBMM gündemine Taşıdı.
MHP Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, TBMM’de gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmada Afyonda yaşanan ekonomik, sosyal, kültürel alandaki sorunları dile getirdi.
Milletvekili Yılmaz yaptığı gündem dışı konuşmada şunları kaydetti:
Ekonomik, sosyal, kültürel ve çevre kriterlerine göre yaşanılabilir iller arasında halen 58. sırada olan Afyon Milletvekili olarak yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.
 
Afyon’u Türkiye’den soyutlandırmak mümkün değil. Bir tarafta atama bekleyen öğretmenlerimiz sosyal bir problem olurken, Afyon’da 8500 norm kadronun 1600’ü hala boştur ve halen 1270 adet dersliğe acil ihtiyaç vardır.
 
Ürettiği ürünü para etmeyince insanımız helal rızkının peşinde doğduğu toprakları terk ediyor. Afyon’da da 114 köyün nüfusu maalesef 100 kişinin altındadır. Nüfusu 2000’in altına düştüğü için kapatılan belediye sayısı ise 49’dur.
 
Allah kimseyi gördüğünden ayrı koymasın. Belediyelikten muhtarlığa dönüşün sıkıntısı ve huzursuzluğu şimdiden hissedilir oldu ilimizde.
 
1999-2002-2007 seçimlerinde 7 olan milletvekili sayımız 2011 yılında ise 5’e düşmüştür.
 
AFYON HALKI GÖÇE MECBUR BIRAKILMAMALIDIR
 
Afyon’daki göç acilen durdurulmalı hatta geri dönüş için tedbirler geliştirilmelidir. Hani bazı bölgeler için uygulanan köye dönüş projeleri var ya… Afyon için de bu tür özendirici projeler aciliyet arz etmektedir.
 
Bu kürsüden de defalarca dile getirdim. Duymazdan geldiniz.
 
-          Afyonlu göçe mahkûm ve mecbur kalmamalıdır.
 
-          Kirletilmiş suyu içmeye, yazın toza, kışın hava kirliliğine ve çamura mahkûm olmamalıdır.
 
-          Gerek şehir içindeki gerekse çevre yollardaki trafik yükü oldukça ağırdır. Buradan defalarca söyledim, Sayın Bakana yazılı olarak da sordum. Hiçbir gelişme olmadı. Emirdağ, Çay, Dinar Porsuma Kavşağına kadar yani Çöl Ovası Yolu dediğimiz yolun duble yol yapımı çok acildir. Mevcut yol çok dar ve araç yoğunluğu fazladır. Her ölümlü kazanın vebali omuzlarınızdadır.
 
 
 
AFYONLU MÜJDELERLE OYALANIYOR
 
Boşaltılan Devlet Malzeme Ofisi Bölge Müdürlüğü binaları, Kocatepe devlet Hastanesi binaları alkoliklerin ve madde bağılılarının karargâhı olurken, hiç kullanılmayan olimpik yüzme havuzu ise 12-13 yıldır hilkat garibesi gibi ortada durmaktadır.
 
Afyon devri iktidarınız da;
-          Tabelası kendinden büyük bal ormanlarıyla,
-          Av vadileriyle,
-          Kar vadileriyle,
-          Deniz getirdik, gemi yüzdürüyoruz, Afyon egenin parlayan yıldızı oluyor gibi yapılanı abartmalarla,
-          Yeni spor kompleksi ve yeni müze yapacağız diye mevcut olanları TOKİ’ ye peşkeş çekmelerle,
 
Yıllarca oyalanmış, her vesileyle verilen (yarısının aslı yok) müjdelerle adeta Afyonlu müjde manyağı haline getirilmiştir. Bu gerçekten ayıptır, yazıktır, günahtır.
 
Bu kadar müjdeye rağmen hala insanlarımız pek çoğu çevre büyük iller Antalya’ya, Eskişehir’e, Ankara’ya, İzmir’e sağlık problemlerinin çözümü için gitmek zorunda kalıyorlar.
 
SORUNLAR ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR
                          
Afyondaki sağlık, eğitim, çevre kirliliği, gürültü kirliliği, trafik ve güvenlik problemleri ortadayken bunlara çare ve çözüm araması ve bulması gereken yerel ve merkezi yöneticilerin tutum ve davranışları maalesef yürekler acısıdır.
 
Devletin memuru olması gereken idareciler; Hükümet, hatta parti memuru gibi davranırlarsa bu sorunlar çözülmez, hatta kartopu gibi büyür ve çığ olur Afyonlunun üzerine düşer.
 
Yapılan işlerde kurumlar arası koordinasyon sağlanması, çeşmeden akan suyu, yakılmakta olan kömürlerin analizi, satılmakta olan gıda maddelerinin kontrolü ve takibinin yapılması bile pek çok problemlerin çözümü olabilir.
 
Tabi ki çözmeye niyetli iseniz.
 
Afyon’da insan gücü, sermaye, yer altı ve yer üstü kaynaklarının israf edilmesi kültürel değerlerin erozyona uğratılmaması için ciddi bir çalışmaya acilen ihtiyaç vardır.
 
-          Devlet kurumlarıyla,
-          Yerel yönetimleriyle,
-          Üniversiteleriyle,
-          Sivil toplum örgütleriyle,
-          İş adamlarıyla,
-          Meslek örgütleriyle,
-          Afyon’da yaşayan insanlarıyla,
 
 
 
AFYONUN MR’I ÇEKİLMELİDİR
 
Afyon için benimde söyleyecek sözüm, daha iyi daha güzel daha mükemmel için fikrim var diyen herkesin katılım ve katkılarıyla, her türlü siyasi mülahazadan öte
 
“Afyon İl Kongresi” toplanmalı, burada
“Afyon ilinin adeta MR’ çekilmeli”.
 
Ve kaynak ve zaman israfını önleyecek 10 yıllık, 20 yıllık, 50 yıllık “Afyon İli Master Planı” hazırlanmalı ve her türlü siyasi mülahazadan uzak olarak her 5 yılda bir revize edilerek kaynaklarımızı israftan kurtarmak mümkün olabilecektir.
 
Bu suretle yatırımcının, iş adamının önü açılacak istihdam odaklı, üretim odaklı tesisleri kurabilecektir. Afyon, yerinde durmayacak Türkiye ve Dünya ya entegre olabilecektir.
 
Tabi ki Afyon’u Egenin parlayan yıldızı yapmaya niyetli iseniz.
 
Cumhuriyetin kazanıldığı bu mübarek topraklarda yaşayan insanlarımız,
 
-          Ulaşım imkânlarıyla,
-          Üniversitesiyle,
-          Termaliyle,
-          Mermeriyle, Rüzgârıyla, Güneşiyle
-          Her türlü tarımsal ürünüyle,
-          Kaymağı, Lokumu ve Sucuğuyla,
 
Afyonu hak ettiği noktaya taşıyacak yerel ve merkezi idarecileri ve yöneticilerini umutla beklemektedir.
 KEMALETTİN YILMAZ
MHP AFYON MİLLETVEKİLİ
 
 
Editör: Haber Merkezi