Yılmaz, “Hemşireler Haftasını” kutladı
 
Milliyetçi Hareket Partisi Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası münasebetiyle basın bildirisi yayınladı
 
Bireysel ve toplumsal sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde büyük rol üstlenen ve insan hayatının ne kadar önemli olduğunu bilerek sonsuz sabır, her türlü özveri ve gayreti göstererek çalışan tüm hemşirelerimizin “Hemşireler Haftası’nı ” kutluyorum.
 
Milletvekili Kemalettin Yılmaz mesajında şunları kaydetti:
 
“Sağlık, insanlar için dikkat edilmesi gereken hayatımızın her diliminde büyük öneme sahip olan temel ihtiyacımızdır. Sağlık konusunda bizim bu temel ihtiyacımızı karşılayacak olan en önemli meslek gruplarından biriside hemşirelerdir.
 
Hemşirelerimizin özverili bir şekilde gece gündüz demeden çalışarak insan hayatının önemini vurgulamak adına göstermiş oldukları fedakârlıklara karşı saygı duymalı ve icra ettikleri hemşirelik mesleğinin de kutsallığını unutmamamız gerekir. Hemşirelik mesleği zor çalışma şartlarının yanı sıra bireylere karşı sabır, güler yüz ve hoşgörü gerektiren bir meslektir.
 
Ülkemizde sağlık alanında hizmet veren diğer sağlık gurupları gibi hemşirelerimiz de hak ettikleri önem ve değeri görememektedirler. Zaman zaman hasta yakınları tarafından saldırıya da uğrayana hemşirelerimizin, sağlık alanında yaşanan sorunlarının çözülmesi için gerekli adımlar atılmalı, güvenlik ve ekonomik sorunları da aşılmalıdır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle 12–18 Mayıs tarihleri arasında kutladığımız Hemşireler Haftasında, bireylerin yaşamlarında büyük rol oynayan ve bunu yaparken de hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan özverili, sabırlı ve hoşgörülü davranarak çalışan tüm hemşirelerimizin bu önemli gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”dedi
Editör: Haber Merkezi