Yılmaz,  “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir basın bildirisi yayınladı.

MHP Afyon Milletvekili Kemalettin Yılmaz, “Basın sektöründe büyük fedakârlık göstererek çalışan tüm basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün 54. yılını kutlamaktayız.”dedi.

Milletvekili Kemalettin Yılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi:

Tüm basın mensubu arkadaşlarımız gerek özel hayatlarından gerekse ailelerinden fedakârlık ederek bu kutsal görevi yerine getirmektedirler. Kamuoyunu bilgilendirmek adına dünyada ve ülke gündeminde gelişen olayları takip ederek doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde gece gündüz,yaz kış demeden koşuşturan basın çalışanlarımız önemli bir görevi icra etmektedirler.

Tüm bu zor şartlara rağmen en iyi şekilde görevlerini yerine getirmeye çalışan basın mensuplarımız ne yazık ki olumsuz çalışma koşulları ve ekonomik açıdan da zorluk çekiyor olmaları üzüntü vericidir. Geçimlerini sağlamak ve iyi koşullarda çalışabilmek adına gerekli düzenlemeler yapılmalı hak ettikleri imkânlar biran evvel sunulmalıdır.

Bunun yanı sıra kamuoyunu bilgilendirmeye çalışan basın mensuplarımıza yeteri kadar sağlıklı çalışma koşullarının sağlanamadığı gibi zaman zaman sansür ve baskı uygulanmaya çalışılmaktadır. Yaptıkları haberden dolayı işlerini kaybeden gazetecilerde mesleğin gerçeğidir. Hâlbuki basın özgürdür. Doğru haber akışını sağlamak ve tarafsız bir yayın hayatını sürdürmek adına bu önemli bir değerdir. Kişi haklarına ve özel hayata saygının korunduğu sürece görevlerini icra eden basın mensuplarına gerekli hassasiyet gösterilmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarla kurumlar arasında köprü vazifesi görerek bu ilişki çerçevesinde önemli katkılarda bulunan değerli basın mensubu arkadaşlarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü” kutluyor ve tüm çalışma hayatları boyunca başarılar diliyorum.”  dedi.

 

KEMALETTİN YILMAZ

MHP AFYON MİLLETVEKİLİ

 

Editör: Haber Merkezi