Yeniden Refah Partisinin 2. Kuruluş Yıldönümü

Yeniden Refah Partisinin 2. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle bugün saat 10.30'da tüm Türkiye'de Genel Başkan Dr Fatih Erbakan ile aynı anda illerde basın açıklaması yapıldı.

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı da basın mensupları ile biraraya gelerek, gündemi değerlendirdi. Basın toplantısında İl Başkanı İbrahim Derviş Suna’nın yanısıra il başkan yardımcıları Mustafa Dağhan, Cemal Karkı ve Selahattin Uğur hazır bulundu.

İl Başkanı İbrahim Derviş Suna’nın okuduğu ortak basın metninde şunlar belirtildi:

“Aziz Milletimizin Kıymetli Evlatları;

Bundan 2 yıl önce, 23 Kasım 2018 Cuma günü Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın liderliğinde ve 99 Kurucu Üyemizin imzalarıyla Yeniden Refah Partimizi kurduk.

Partimizi kurduğumuz gün Ankara’da, Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri’nin dizinin dibinde çekmiş olduğumuz besmele ile yola revan olduk.

Yeniden Refah Partimiz’i kurarken binlerce yol arkadaşımızla birlikte yaşadığımız heyecan, merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız’ın 1969’da başlattığı yürüyüşün ilk adımlarının heyecanı ile aynı heyecandı.

Partimizi kurduğumuz o gün, mazlumların kurtuluş ümidinin yeniden yeşerdiğinin müjdesi olan tarihi bir gündü.

Partimizi kurarken, yola çıkarken zorlukları biliyorduk. Nasıl engellerle karşılaşacağımızı, hangi sıkıntılarla karşı karşıya kalacağımızı, bu yolun uzun ve meşakkatli bir yol olduğunu, bu yolda yürümenin zor ve zahmetli olduğunu biliyorduk.

Bütün bu zorluklara rağmen, ülkemiz ve milletimiz büyük sıkıntılarla karşı karşıya iken, beka sorunu yüksek sesle dile getiriliyorken, ekonomik sorunlar milletimizin adeta belini büküyorken elbette seyirci kalamazdık.

İslam coğrafyası işgal altındayken, Müslümanlar eziliyor ve katlediliyorken, Akdeniz’in ve Ege’nin serin sularında küçücük yavrularımız can veriyorken elbette duramazdık.

Bütün bu zorluklara karşın sabrın, mücadelenin, kararlı olmanın, azmetmenin, cihat şuuruyla çalışmanın, Milletimiz’i, bütün mazlum Müslümanları ve bütün ezilmişlerimaddi ve manevi sıkıntılarından kurtarma heyecanının, imanın ve inancın karşısında beşeri hiçbir gücün duramayacağını da biliyorduk ve bu şuurla yola çıktık.

Milletimiz için “Paylaşımda Adalet” ve “Yönetimde Adalet”i tesis edeceğimize dair Milli Görüş sözü vererek yola revan olduk.

Milli Görüş Hareketi’nin yarı yolda kalmayacağını, Milli Görüş çınarının yeni sürgünler vereceğini aziz milletimizin kıymetli evlatlarına bir kez daha gösterdik. “1. Kırk Yıl”daMilletimiz’eefsane hizmetler yapmış Milli Görüş Hareketi’nin, “2. Kırk Yıl”da da bu hizmetleri sürdüreceğinin bir kez daha müjdesini verdik.

Bir kurtuluş ümidi bekleyen mazlum İslam coğrafyasına, üzülmeyin, ye’se düşmeyin, yola çıktık geliyoruz dedik. “Milletimiz için Biz Varız”, “Tüm Ezilenler için Biz Varız” dedik.

Yeniden Refah Partimiz’in bugün Türkiye’de yüz binlerce teşkilat mensubuyla var olan, çalışan, ülkemizin ve milletimizin geleceği için projeler, çözümler üreten büyük bir teşkilat haline geldiğini görmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.

İki yıl önce kurduğumuz partimizde ilçe kongrelerimizi, il kongrelerimizi büyük katılımlarla, heyecanlı, coşkulu, ülkemize ve Milletimiz’e hizmet etme şuuruyla bir araya gelen topluluklarla gerçekleştirdik.

Bugün geldiğimiz noktada 81 ilde, 820 ilçede teşkilatlarımızı kurduk. BugünHakkari’mizden Edirne’mize, Sinop’umuzdan Antalya’mıza ülkemizin her köşesinibağımsızlığın ve maneviyatın“Hilali”, bereketin “Başağı” ile kuşanmış tabelalarımız ve bayraklarımız sarmış durumdadır.

İl ve ilçe kongrelerinin tamamlanması sonrasında 1. Olağan Büyük Kongremiz’içoğunluğu gençlerden oluşan 40.000’den fazla kişinin katılımı ile, siyasi tarihimizin en büyük kongresi olarak gerçekleştirdik

Editör: Haber Merkezi