Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimiz

Yayaların trafik güvenliğini sağlamak, can kayıplarının azaltılması, yayalara öncelik verilmesi konusuna dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla İçişleri Bakanlığı yeni bir uygulama başlattı.

Bakan Süleyman Soylu’nun öncülüğünde 81 ilde eş zamanlı olarak ışıksız yaya geçitlerindeki orta şeritler sembolik olarak kırmızıya boyandı.

Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve il protokolü Afyonkarahisar’da da uygulamayı hayata geçirdi. İsmet İnönü Caddesinde bulunan ışıksız yaya geçidini kırmızıya boyayan Vali Çiçek ve Başkan Zeybek’e öğrencilerde eşlik etti.

Yaya Önceliğine Dikkat Çekmek İstiyoruz

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ve İçişleri Bakanlığının Trafikte Her Yıl Daha İyiye sloganıyla 2021-2030 Karayolu Trafik güvenliği Strateji Belgesi hedefleri doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirdiğine dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek: “Bugün tüm Türkiye’de “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” sloganımızla yaya önceliği konusunda farkındalık oluşturmak için bir araya geldik. Yayaların trafikteki güvenliğini sağlamak, olası kazalardan ve yaşanabilecek can kayıplarından korunması için İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu önderliğinde adeta bir seferberlik ilan edilerek, etkili ve çok büyük çalışmalar başlatılmıştı. Bugün de tüm Türkiye’de “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” diyerek yaya geçitlerine kırmızı çizgimizi çekiyoruz. Son yıllarda trafik kazalarının önlenmesi için tüm emniyet güçlerimiz, jandarma ve trafik ekiplerimizin özverili çalışmalarıyla, aynı zamanda karayollarında yapılan bölünmüş yollar, açılan geçitler, hava yollarının ulaşılabilirliğin artması, deniz trafiğinde ulaşılabilirliğin artması ile trafik kazalarının önemli ölçüde azalması sağlanmıştır. Özellikle trafik polislerimizin uygulamaları sayesinde de önemli ölçüde başarı sağlandı” dedi.

Kazalarda Yüzde 52’lik Azalma Sağlandı

Afyonkarahisar’da da trafik kazalarının önlenmesi noktasında önemli çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek: “ 2020 yılının ilk 3 aylık döneminde 31 yaya kazası olurken, 2021 ilk 3 ayda bu rakam 21’e düştü. Yüzde 52’lik bir azalmayı gördük. Bizler bu oranı tamamen bitirmek ve sıfıra indirmek için çalışıyoruz. Biz sürücülerimizden trafik ışıkları olsun olmasın, yayalarımızı gördükleri yerde yavaşlayarak frene basmalarını ve yol vermelerini rica ediyoruz. Bugün Belediye Başkanımız, Emniyet Müdürümüz, Jandarma Komutanımız, öğrencilerimizle, gençlerimizle beraber kırmızı çizgimizi çiziyoruz. İnşallah bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’da da yayalarımız bizim kırmızı çizgimiz” diye konuştu.

Vali Gökmen Çiçek, protokol üyeleri ve öğrenciler ellerinde yaya önceliği konusunda çeşitli sloganların yer aldığı dövizlerle cadde boyunca bir süre yürüyüş gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi