Yalçın “Okullar ortaya çıkan ihtiyaçlara göre yeniden şekillenecek”

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, mecburi ilköğretim çağı 6-13 yaş grubu çocukları kapsayan değişiklik çerçevesinde, okulların ortaya çıkan ihtiyaçlara göre yeniden şekilleneceğini söyledi.
YEHA Muhabirine açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, okulların yeniden düzenlenmesi, yapılan değişikliklerle öğrenci ve velilerin mağdur edilmemesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğünün büyük çaba içerisinde çalıştığını söyledi.
Yalçın, zorunlu eğitim sistemini 12 yıla çıkaran ve kamuoyunda bilinen ismiyle 4+4+4 eğitim sisteminde okulların, ilkokul ve ortaokul olarak düzenleneceğini ifade etti.
Afyonkarahisar’daki bütün okulların derslik ve öğrenci verilerini aldıklarını belirten Yalçın, şunları söyledi:
“ Belli bir noktaya geldikten sonra hangi okulun ilk, hangi okulun ortaokul olması gerektiği kararı verildikten sonra biz bunu Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun onayına sunacağız ve önümüzdeki yıldan itibaren uygulamaya geçireceğiz. Şu anda netleşmiş bir durum yok. 1 Haziran’a kadar yetiştirmeyi düşünüyoruz ve çalışmalarımızı 1 Haziran 2012 tarihine göre yapıyoruz.” dedi.
“Şimdi önümüzde bir kanun var, bu kanunu uygulamama gibi bir şansımız yok” diyen Yalçın, sözlerine şöyle devam etti:
“Milli Eğitim Bakanlığı bu kanunu çıkarmış göndermiş. Bunu uygulayacaksın. Bu uygulamaya geçerken en sağlıklı geçişi nasıl yapabiliriz? Şu anda bunun cabası içerisindeyiz.”
İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile bir toplantı yapıldığını belirten Yalçın, “Okullar, mevcut yapıları itibariyle 6-9 yaş çocuklara uygun bir yapıdaysa ilkokul, 10-13 yaş grubu öğrencilere uygun okullarsa ortaokul olarak planlanacak. Bazı okullar ise hem ilkokul, hem ortaokul olarak eğitim-öğretime devam edecek” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürleri toplantısında 4+4+4 eğitim sisteminin çalışmalarına başlamaları konusunda talimatlar verildiğini ifade eden Yalçın, en sağlıklı şekilde öğretmenlere ve öğrenci velilerine fazla mağduriyet verilmeyecek şekilde geçiş sürecinin sağlanacağını söyledi.
Afyonkarahisar’ın tüm ilçelerinde de aynı planlamanın yapılacağını anlatan Yalçın, 2012-2013 eğitim-öğretim yılına, bütün okulların, yeni eğitim sistemine uygun bir şekilde, eğitime hazır hale getirileceği ifade etti.
Editör: Haber Merkezi