“VAR OLMA SEBEBİMİZ OLANLARA ÖZLEM”
 
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından “Var Olma Sebebimiz Olanlara Özlem” başlıklı Ülkücü Hareketin İlk Şehidi Ruhi KILIÇKIRAN’ı anma programı düzenlendi.
Afyon Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa öğrenciler ve halktan yüksek sayıda katılım vardı. Program Kur’an-ı Kerim okunarak başladı. Kur’an-ı Kerim’in ardından Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı okunarak program açıldı.
Programa MHP İl Başkanı Aziz ASLAN, MHP Milletvekili Kemalettin YILMAZ, MHP MYK Üyesi Mehmet PARSAK, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper YAĞCI, Türkiye Kamu Sen Üyeleri, Türk Sağlık Sen Başkanı ve Üyeleri, Ocaklı Gençler, Belde Belediye Başkanları İş Adamları, Oda Başkanları ve çok sayıda ülkü neferi katılım sağladı.
Anma Programında açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Ocak Başkanı Emre Burak TAĞ yaptığı konuşmasında;
“Tarihsiz bir vatan olmayacağı gibi vatansız bir tarihte asla olamaz. Ruhi KILIÇKIRAN, yaşamak isteyen bir irade ile köleleştirmek, inançsızlaştırmak isteyen kızıl bir kinin çarpışmasıdır. 4 Ocak 1968; Ülkücü Hareketin tarihinde bir siyasi ya da fikri mücadeleden öte; ilimin ve bilimin yayılmaya başladığı – milletimizin geleceğinin yeniden şekillenmesi yolunda atılımların yapıldığı destanlaşan bir hareketin ilk kanının toprağa düştüğü tarihtir.
Hayatlarının baharında vatan için toprağa düşmüş bütün Ülkücü şehitlerimizin manevi hatıralarını yaşatmak her birimizin onur ve gurur meselesidir. Bir hilal uğruna toprağa düşen kahramanlarımızın manevi hatıraları önünde eğilmek bizler için vazgeçilmez bir yaşam biçimi olmalıdır. Manevi huzurlarında bulunduğumuz ve minnetle, niyazla, duayla andığımız Ülkücü Şehitlerimizin her biri bizim yol göstericimizdir, inanç ve ilham kaynağımızdır. Onlar; alnı açık, başı dik, yüreği sevgi dolu fedakâr, cefakâr ülkü neferleridir. Onlar, Ölüm karşında dik duruşlarını, bozkurt bakışlarını ve cesaret yüklü tavırlarını hiç bozmadılar. Şehadet pınarından kana kana içmek uğruna kendilerini Türk milletinin varlığına armağan ettiler. Kürşat’ın kırk yiğidinde olduğu gibi yufka yüreklilerle çetin yolların aşılmayacağını hiç unutmadılar. Şehit oldular, Türk milletinin manevi varlığında ülkülerini buluşturdular.” Diyerek sözlerini devam ettirdi.
TAĞ konuşmasını;
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Sözüyle tamamladı.
Açılış konuşmasının ardından program Ülkücü Hareketin dünden bugüne gelişimini anlatan video gösterimleri yapılarak devam etti. Bu gösterimlerin sonrasında “Var Olma Sebebimiz Olanlara Özlem” başlıklı mektup yarışmasında dereceye giren ülkü neferlerine hediyeleri takdim edildi. Programın devamında ise Tarihçi Ömer Osman YENER tarafından Ülkücü Hareketin tarihsel süreci hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Konuşmanın ardından 12 Eylül sonrası idam edilerek şehit edilen 9 Ülkü Devini temsilen 9 kişi kefenler giyerek darağacına doğru yürüyerek temsili bir canlandırma gerçekleştirdi. Programın son bölümünde ilimiz Milletvekili Kemalettin YILMAZ tarafından “Namus Lekesi” şiiri okundu.
Program kapanışında ise Ülkücü Şehitlerimiz için okunan 10 Hatmi Şerif’in duası yapılarak anma programı sonlandırıldı.
 
 
Editör: Haber Merkezi