Valilik AB Ofisi Gençlerle Avrupa’daydı…

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Gençlik Değişimi projesi kapsamında Afyonkarahisar’dan 6 genç ve 2 gençlik lideri arasında Çek Cumhuriyeti‘nin Velehrad kasabasındaydılar.
AB tarafından finanse edilen projeye Merve Koza, Cansu Akgöz, Sebahat Tabur, Betül Nur Konuk, Özge Ertit ve Gülnihal Erol ile birlikte Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası Ofisi’nde çalışan İngilizce Öğretmeni Özlem Yılmaz ve Müzik Öğretmeni Burak Sağırkaya gençlik lideri olarak katıldılar.
Gençler planlanan faaliyetler boyunca 6 ülkeden gelen 48 gençle tanıştılar. Çek Cumhuriyeti’nden gençlerin ev sahipliğinde İtalya, Fransa, Romanya, Polonya ve Türkiye’den katılan gençler proje sayesinde bir araya gelerek birbirlerinin kültürlerini öğrenme fırsatı buldular. “Multicultural Filmmaking” isimli proje kapsamında gençler diğer ülkelerden karma gruplarla sporda, evde, ilişkilerde, işte, okulda ve yolculukta çok-kültürlülük konularında beşer dakikalık filmler çektiler. Senaryo yazma, film çekme ve kamera kullanma konusunda teknik bilgiler de öğrenen gençlerimiz oyunculuk deneyimi de edindiler.
Ayrıca her ülkeye kendi kültürünü tanıtma fırsatı veren ulusal akşamlar da projenin eğlenceli yönlerindendi. Türk gecesinde 1 buçuk saat süren bir program hazırlandı. Türkiye Tanıtım Videosu ile başlayan programda Kültür Quizi hazırlanak Türkiye ile ilgili sorular soruldu ve Türkiye’de devenin bir ulaşım aracı olmadığı gibi gerçekler eğlenceli bir yolla öğretilmiş oldu. Gecede “Evlerinin Önü Boyalı Direk” ve “Evelallah” şarkıları hep birlikte söylendi, damat halayı ve çiftetelli oynandı. Gençlerimiz Fetih-1453 filmi yönetmeni Faruk Aksoy ile ilgili sunum yaparak filmden görüntüler izlettiler ve ardından lokum ve gül şerbeti ikram ederek proje katılımcılarının ağızlarını da tatlandırdılar.
Editör: Haber Merkezi