Vali Yiğitbaşı Muhtarlarla Kahvaltıda Bir Araya Geldi

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde kahvaltı programı düzenlendi.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Valiliği İdare ve Denetim Müdür Vekili Tuncay Eroğul, Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur, merkez mahalle, merkeze bağlı kasaba ve köy muhtarları ile bir araya geldi.

Programda ilk konuşmayı Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uygur yaptı. Muhtarlığın köklü bir kurum olduğunu söyleyen Uygur, muhtarların devlet ile vatandaş arasında köprü gördüğünü ifade etti.

Daha sonra söz alan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise konuşmasında her Muhtarlar Günü’nde böyle bir program yapıldığını hatırlatarak, Afyonkarahisar’da birlik beraberlik ve huzur içerisinde bir çalışma ortamı olduğun söyledi.

Sizler Bizim En Önemli Gücümüzsünüz

Son olarak söz alan ve her türlü çözümü muhtarlarla istişare içerisinde çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını söyleyen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Köklü bir geleneği aynı zamanda demokrasiyi ve milli iradeyi temsil ediyorsunuz. 21. Yüzyılın en önemli bileşenlerinden birisiniz. Dolayısıyla bizler sizlerle istişare etmekten. Devletimizin eli, kulağı, gözü olan sizlerden her anlamda iletişimden, istişareden çok büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Göreve geldiğim ilk aylarda haziran ayında sizlerle bir araya gelmiştik. O günden sonra da sahada yaptığımız ziyaretlerde muhtarlarımızla bir araya gelerek hasbihal ediyor, gelen talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Her türlü sorunu ve talebi masanın etrafında oturup kafa kafaya vererek çözüme kavuşturuyoruz. Sizler bu anlamda bizim en önemli gücümüzsünüz. Bütün işinizde, gücünüzde Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.

Sorunların Çözünü noktasında Önemli Bir Güç

Çağımız iletişim çağı diyen ve bu konuda yaşanan bazı sıkıntılara dikkat çeken Vali Yiğitbaşı: “Bir taraftan uzaktaki bir kimseden haberdar olurken, diğer taraftan da kimin aç, kimin ihtiyaç sahibi olduğunu, ailevi sıkıntıları olanları yine en iyi muhtarlarımız biliyor. Bu kadar farklı bir dönem yaşıyoruz içinde bulunduğumuz süreç itibariyle. Hem bizimle hiç alakası olmayan insanların hareketini, yaşantısını takip edebiliyoruz hem de bir arada olduğumuz insanların halinden bir haber yaşıyoruz. Komşu komşuyu çok fazla tanımıyor. Kim kimin derdi var bilmiyor. Ancak bu noktada muhtarlarımız devletimize çok büyük bir katkı sağlıyor. Sizler açıkta olanın, derdi olanın en iyi dert ortağı, sırdaşısınız. Bizim bu talepleri çok hızlı şekilde öğrenip çözüme kavuşturmamız noktasında çok önemli bir güç oluyor” ifadelerini kullandı.

Her Türlü Konuda Her Daim Destekçiniziz

Muhtarlara her türlü konuda destek olacaklarını söyleyen Vali Yiğitbaşı: “Valilik olarak her daim sizlerin ihtiyacını gidermek, sahadan gelen her türlü talebi karşılıksız bırakmayacak şekilde her an sizlerle iletişim ve istişare içerisinde olarak yanınızda olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Her türlü konuda her daim destekçiniziz. İşbirliğimizin artarak devam etmesini diliyorum. Demokrasimize yaptıkları katkılarla devletimizin temsil kabiliyetini artıran ve millet iradesinin gerçekleşmesinde yeri doldurulamayacak bir işlevi olan muhtarlarımıza, burada bulundukları için teşekkür ediyor ve işbirliğimizin günden güne artmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yiğitbaşı ile Belediye Başkanı Zeybek, günün anısına muhtarlara çeşitli hediyeler takdim etti.

Toplu hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi