Vali Tutulmaz,”2018 yılında 562 projemizi tamamladık”

İl genelindeki yatırımlar ile devam eden iş ve işlemlerin koordineli bir şekilde sürdürülebilmesi için kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen 2019 yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında yapıldı.

Valilik B Blok toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Vali Yardımcısı Vekili Nurullah Kaya, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri katıldı.

Yılın ilk koordinasyon toplantısının açılışında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz: “İl Koordinasyon Kurulunun değerli üyeleri öncelikle 2019 Yılının ilk toplantısına hoş geldiniz. Toplantının ilimize hayırlar getirmesi temennisiyle toplantıyı başlatıyoruz. Malumunuz olduğu üzere geçen yılı iyi hizmetlerle verimli bir şekilde geçirdik. Yeni bir yıla başlıyoruz. Ancak genelde bildiğiniz üzere ilk toplantılar biraz rutin geçer. Bunun sebebi de henüz daha kurumların yatırım planlarının, projelerinin netleşmemesindedir. Ancak hazırlık açısından yeni bir yıla başlama heyecanını getirmesi açısından bu toplantıyı önemsiyoruz. Bundan dolayı da bütün kamu kurum ve kuruluşların bugüne kadar yaptıkları yatırımlardan ve gayretlerinden dolayı da teşekkür ediyoruz. ”dedi.

Afyonkarahisar’da 2018 yılı İtibariyle 926 Projeden 562’sini Tamamladık

Konuşması sırasında 2018 yılı itibariyle yapılan projelerle ile ilgili bilgiler veren Vali Tutulmaz; “2018 yılı sonu itibariyle 926 projemiz vardı, bunların 562’si tamamlandı, 198 tanesinde çalışmalar hale devam ediyor, 120 proje ihale aşamasında olup, 46 projeye de henüz başlanamamıştır. Bunların önemli kısmı mülkiyet sorunları ve benzeri hususlarla gecikmiş durumda. İnşallah daha seri ve hızlı bir şekilde bunları çözeriz. İlimizde yatırımcı kuruluşlardan 2018 yılı ödeneğinde en fazla pay Isparta DSİ 18. Bölge Müdürlüğü birinci, TCCD Afyonkarahisar 7. Bölge Müdürlüğü ikinci, Eskişehir İller Bankası Bölge Müdürlüğü üçüncü sırada yer almaktadır. Kamu yatırımlarının sektörel dağılımına bakıldığında ise en fazla ödenek ulaştırma sektörüne harcanmış, bunu tarım ve orman sektörü takip ederken, eğitim, kültür ve spor sektörü üçüncü sırayı almıştır.” dedi.

Yatırım Programına Alınma İhtimali Yüksek Olan Projeler İle İlgili Çalışmalara Bir An Önce Başlanılması Gerekiyor

2019 yılı yatırım programının henüz yayınlanmadığını ifade ederek konuşmasına devam eden Vali Tutulmaz; “2019 yılı yatırım programı henüz yayınlanmadığı için önümüzdeki dönemde yapılacak yatırımlarla ilgili net bir şey söyleyemiyoruz. Ancak kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerinden bizim özellikle ve hassasiyetle talebimiz şudur; programların olma ihtimali değerlendirilen ve yüksek ihtimal olanlarla ilgili fizibilite raporu ya da normal planı ve projesi konusunda ne yapılacaksa bunlara bir taraftan başlanması lazım. Daha sonra netleştiği zaman programların hepsinde yığılma oluyor, ondan sonra bunların altından kalkmakta zorlanıyoruz. Personel yetersizliği, zaman yetersizliği kavramlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bizim bulunduğumuz coğrafyada yatırım zamanı biraz daha kısıtlıdır. Onun için o bölümü iyi değerlendirebilmek adına gayretli olalım, çabalarımızı biraz daha sonuç odaklı yürütelim.” ifadelerini kullandı.

İlgili kurum ve kuruluşların yatırımları ve yürütmekte oldukları çalışmalar hakkında bilgiler vermesiyle devam eden toplantı gündemdeki konuların görüşülmesiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi