Vali Tutulmaz Şehit Yakınları, Gaziler ve Engelli Aileleri İftarda Buluştu

Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi 2. Geleneksel iftar programında bu yılda şehit ve gazi aileleri, engelli aileleri, koruyucu aileler ve muhtarları iftar yemeğinde buluşturdu.

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlenen programa Vali Mustafa Tutulmaz ve eşi Fatma Tutulmaz başta olmak üzere Milletvekilleri Gültekin Uysal, Mehmet Taytak, Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Serdar Köken, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Vali Yardımcıları Mehmet Boztepe, Gülihsan Yiğit, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, STK temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, engelli aileleri, koruyucu aileler ve çok sayıda davetli katıldı.

İftar öncesinde Vali Mustafa Tutulmaz ve Eşi Fatma Tutulmaz konuklarının masalarına giderek ailelere iftar programına katıldıkları için ayrı ayrı teşekkür ederek hayırlı ramazanlar temennisinde bulundular.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında hep birlikte oruçlar açıldı. Daha sonra İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından yapılan dua sonrasında konuşmalara geçildi.

İftar programında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlenen iftar programına hepiniz hoş geldiniz dedi.

Ramazan Ayı Birçok Güzelliğin İçinde Olduğu Bir Ay

Daha sonra konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; “Bugün Ramazan ayının başlangıcında sizlerle beraber olmak istedik. Belediye Başkanımız ile birlikte bu yıl geçen yıl olduğu gibi geniş Afyonkarahisar ailesini ile bir arada iftar yapmak üzere birlikte olalım dedik. Bu davetimize icabet ederek buraya geldiğiniz için hepinize öncelikle teşekkür ediyorum. Rahmet ve mağfiret ayı olan ramazanın başlangıcındayız. Bu ay güzelliklerin, iyiliklerin, kardeşliklerin karşılıklı birbirini anlamanın, zorda ve darda kalanlara yardım etmenin yani kısacası birçok güzelliğin içerisinde bulunduğu bir aydır. Bu vesile ile bizlerde sizlerle birlikte olmak istedik. Şehitlerimizin emanetlerini yanımızda görmek istedik, onlarla birlikte olmak istedik. Koruyucu ailelerimiz bizim için önemlidir. Şu anda Türkiye’de nüfus oranı açısından baktığımızda koruyucu aile sırasında birinci sıradayız. Koruyucu ailelerimize de buradan teşekkür etmek istiyorum. Yine engelli kardeşlerimizi bu geniş aile içerisinde görmek istedik ve onları da buraya davet ettik. Ramazan ayının en büyük yükünü çekenlerden birisi muhtarlarımızdır. Muhtarlarımız bulundukları beldelerde, köylerde, mahallelerde zor durumda olan kardeşlerimizin yardımına koşan ve onlara aracı olan kişiler olduğundan ve muhtarlarımızla da birlikte olmak istedik. Bu güzelliği bize yaşattığınız için tekrar hepinize teşekkür ediyoruz. Bu duygu ve düşünceler ile yaklaşacak olan Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum. İnşallah huzurlu ve ülkemiz adına faydalı bir Ramazan ayını geçirip ve bayrama beraber ulaşırız diyor hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardında Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlenen geleneksel iftar programı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi