Vali Tutulmaz, “Gastro Afyon, kentin değerine değer katacak”

Turizmin en önemli destinasyon illerinden biri olan Afyonkarahisar mutfağını tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen 2. Gastro Afyon Lezzet Festivali kapsamında, kentin yöresel lezzetleri görücüye çıkıyor. 26-27 Nisan 2019 tarihlerinde geçekleştirilecek festival, Afyonkarahisar Valiliği tarafından destekleniyor.

Tarihi, kültürü ve bulunduğu coğrafya itibarıyla birçok kültüre ev sahipliği yapan Afyon’un yöresel lezzetlerine dikkat çekmek amacıyla festivalin gerçekleştirildiğini anlatan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, “Gastro Afyon Lezzet Festivali, kentin değerine değer katacak” dedi.

Festivali’n en büyük gayesinin, hem unutulmaya yüz tutmuş Afyon yöresel yemeklerini tekrar gün yüzüne çıkarmak hem de Afyon mutfağını dünyada bilinir kılmak olduğunu dile getiren Tutulmaz, festival ile Osmanlı mutfağından izler taşıyan bir gastronomiye sahip olan Afyon’un, gastronomi turizminde de büyük bir potansiyele sahip olduğunu ortaya koymayı amaçladıklarını kaydetti.

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) ile birlikte festivalin kusursuz olması için çok titiz çalıştıklarını anlatan Tutulmaz, “Hem Türkiye hem de dünyanın dört bir yanından katılımcıların festivalimizde yer alması adına önemli tanıtım çalışmaları yürüttük. Festivalin, bir şölen havasında geçmesine yönelik hazırlıklarımızı yaptık. Bu sene Gastro Afyon Lezzet Festivali, katılımcılara eşsiz bir deneyim sunacak” diye konuştu.

40 ÇEŞİT KAZAN YEMEĞİ, 3 TONLUK AŞURE

2 gün sürecek festivalde, öncelikli olarak Afyon’un yöresel lezzetlerinin gün yüzüne çıkarılacağını söyleyen Tutulmaz, “40 çeşit Afyon kazan yemeklerinin yapımı ve dağıtımı ile katılımcılar bu eşsiz lezzetlerin tadına bakabilecekler” dedi. 3 tonluk aşure dağıtımı, dana çevirme, panel ve söyleşiler, Afyon mutfağı atölye çalışmaları, Afyon coğrafi işaretli ürünlerin yapım ve tanıtımlarını da festivalde yer alacağını kaydeden Tutulmaz, 40’ı yabancı olmak üzere dünyaca tanınmış 150 şefin de gastro showlara imza atacağını söyledi. Workshopların yanı sıra yöresel dans gösterileri, Semazen ve orkestra gibi birçok etkinliğe de ev sahipliği yapacak olan festivalin katılımcılara eğlence de sunacağını dile getirdi.

Turizmin en önemli destinasyon illerinden biri olan Afyonkarahisar mutfağının tüm dünyaya tanıtımı için Gastro Afyon Lezzet Festivali’nin önemli olduğunu belirten Tutulmaz, “Gastro Afyon, kentin tanıtımında da önemli rol oynayacak. Hepsini bir bütün olarak ele aldığımızda festival, hem Afyon’a hem de kentin ekonomisine büyük bir katma değer katacak. Kısaca, Gastro Afyon Lezzet Festivali kentin değerine değer katacak” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi