Vali Tutulmaz 2020 Sevgi Yılı Projesini STK’larla İstişare Etti

Afyonkarahisar genelinde 2020 yılının Sevgi Yılı ilan edilmesi projesi kapsamında Vali Mustafa Tutulmaz, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelerek onların fikirlerini ve önerilerini alarak, proje hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda projenin koordinatörlüğünü yürüten Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe’de hazır bulundu.

Sevgi Yılı projesi hakkında bilgiler veren Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, her türlü fikir ve öneriye açık olduklarını ve projenin tüm kesimlere ulaşabilmesi adına desteklerin önemli olduğunu belirtti.

Manevi Kalkınmayı da Sağlamalıyız

Hem proje hakkında görüşleri almak hem de genel sorunları görüşmek adına bu toplantının düzenlendiğini söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Bu doğrultuda sizlerin görüşlerini alalım, sizlerle hasbihâl edelim istiyoruz. İlimizi daha yaşanılır, daha tercih edilir algılarının daha iyi olduğu bir il haline getirelim diye düşünüyorum. İlimizde son yıllarda önemli kamu yatırımları yapıldı, yapılmaya devam ediyor ve bundan sonra da yapılmaya devam edilecek. Yollar başta olmak üzere kamu binaları, sulama alanında, eğitim alanında ve diğer alanlarda güzel yatırımlar var. Bu yatırımların bir sonucu olarak da Afyonkarahisar’ımız kendinden daha çok bahsettirmeye, daha çok ismi zikredilmeye, daha çok gelinmek için planlanan yer olmaya başladı. Şuanda İlimizde gerçekten turizmin önemli bir hareketliliği var. Ancak bu güzelliklerin yanında İlimizin algısında oluşan bazı eksiklikler var. Bir taraftan maddi kalkınmanın yanında manevi kalkınmayı da birlikte yürütmemiz lazım. Yani buradaki kastımız şu insan ilişkilerini de daha kabul edilebilir, daha tercih edilebilir ölçüler içerisine sokmamız gerekiyor” dedi.

İyiliklerin Ön Planda Olduğu Bir Yıl İstiyoruz

Sevgi ve iyiliklerin ön planda olduğu bir il için çalıştıklarını belirten Vali Mustafa Tutulmaz: “Sabah evden çıkarken başlayacağımız selamlaşmayla, akşama kadar iş ilişkilerimizde, sokakta karşılaştığımız kişilerle olan ilişkilerimizde ve akşam eve döndüğümüzdeki hane halkıyla olan ilişkilerimizde karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün ön planda tutulması gereken bir yapıya İlimizi kavuşturabilir miyiz, bu konuda emek harcayabilir miyiz, bu yönde emek harcarsak sonuca ulaşabilir miyiz bunların değerlendirmelerini yapıyoruz. Sayın Veysel Eroğlu Bey’in bu yönde bizlere telkinleri oldu ve bu fikirden hareketle bizlerde 2020 yılının ilimizde bir kampanyayla bazı güzelliklere yön verecek, güzelliklerin daha fazla ön planda tutulabileceği, iyiliklerin daha fazla ön planda tutulabileceği bir yıl olarak değerlendirebilir miyiz düşüncesiyle değişik toplantılar yaptık. Öncelikle Kamu Kurumlarının amirleriyle, basınla, Kaymakamlarımız ve Belediye Başkanlarımızla değerlendirmeler yaptık. Sizlerle de bunu konuşup, iş birliğini ne şekilde yapabiliriz, sizler nasıl katkı sağlayabilirsiniz, nasıl bizi yönlendirebilirsiniz bunları değerlendirelim istiyoruz” diye konuştu.

Olduğundan Daha Fazla Olumsuz Algı Var

Afyonkarahisar’la ilgili bazı sosyal medya hesaplarında çoğu zamanda üniversite öğrencilerinden kaynaklanan olumsuz bir imajın olduğuna dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Bizim bu olumsuz imajı kırmamız gerekir. Afyonkarahisar’ın yaşanılmayacak iller arasında sayılan bir il olmaması lazım. Ya da üniversitesi tercih edilmeyecek iller arasında olmaması lazım. Sosyal medyaya baktığınızda bunları görüyorsunuz. Sosyal medyada Afyon kavramıyla ilgili bir araştırma yaptığınızda bu tür şeylerle yüz yüze geliyorsunuz. Bizim bunları kırmamız lazım yani realite payı da olabilir tamamen biz sütten çıkmış ak kaşık da olmayabiliriz ama algının daha fazla olduğunu görüyorum. Olduğundan daha fazla bir olumsuzluk var. İşte bizim bu olumsuzlukları bir kere kırmamız lazım. Manevi kalkınma olmalı. Maneviden dini bir şey aklınıza gelmesin toplumun sosyal yapısı içerisinde birbirine saygı duyduğu, birbirine değer verdiği, birbiriyle olmaktan rahatsızlık duymadığı bir yapıyı öngörüyoruz. Tabii bu yapıları dini kavramlar da destekliyor. Bizim buradaki önceliğimiz dini terimlerden kavramlardan tamamen ayrı bir şekilde toplumun birbirine güveneceği, sabah evden çıkıp akşam eve geldiğinde, gelinceye kadarki süreçte güvenebileceği, yine akşam evine girdiğinden sabah uyanıncaya kadar güvende hissedebileceği bir toplumu nasıl sağlarız nasıl bunu geliştiririz. Bunun çabasındayız” şeklinde konuştu.

Projeye Desteğinizi Bizleri Mutlu Edecek

Bizim vicdanlara hitap etmemiz lazım, bu vicdanlara hitap ederken de kendi değer yargılarımızı ön planda tutarak, toplumu daha huzurlu hale getirmemiz gerekir diyen Vali Mustafa Tutulmaz devam eden konuşmasında: “ Burada sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşüyor. Şunu diyebilirsiniz “Bununla bu iş halledilmeyebilir” doğrudur. Belki de gerçekten halledilmeyebilir, ya da bu iş bu yöntemle olacak bir iş değil. Ama bence eğer biz bu projelerle, yaptığımız çalışmalarla bir kişiyi dahi topluma faydalı yararlı ve toplumun o kişiden emin olabileceği bir kişi yapabilirsek bu bile şu emeğimizin karşılığına değer diye düşünüyorum. Ama ben şuna inanıyorum ki daha çok kişiye biz bunu yaydığımız zaman, daha çok kişiye bu işi müştemilat şekilde yayabilirsek daha fazla kişiyi kazanmış oluruz diye düşünüyorum. Bugüne kadar seksen ayrı proje çıktı, bu projeler üzerinde biz çalışıyoruz, kurumlarımız bunu uygulayacak. Bunun dışında sizlerden de sivil toplum olarak buna projelerle destek vermenizi istiyoruz, Her STK kendi alanında iyiliğe güzelliğe, doğruya yani insanlar açısından kabul görebilecek ne varsa ona yönelik yapabileceğiniz projelerle buna destek verirseniz mutluluk duyarız. Eğer bunu yapamazsanız bizim hazırladığımız projelere destek verirseniz bundan da mutluluk duyarız. Bir üçüncüsü eğer bunu da yapamazsanız, bizim yaptıklarımızı eleştirme yönünü daha az tutarak, olumlu yönünden bakarsanız bu bile bizlere destektir” ifadelerini kullandı.

Vali Mustafa Tutulmaz konuşmasının ardından Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine söz vererek, kendisine iletilen istek, talep öneri ve proje hakkındaki görüşlerini dinledi.

Editör: Haber Merkezi