Vali Kemal Cirit, köyünde tırpan salladı
Artvin Valisi Hemşehrimiz Kemal Cirit, tatilini geçirmek üzere geldiği memleketi Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesine bağlı Derbent köyünde tırpan ile ot biçti, fotoğrafları ise sosyal paylaşım sitelerini salladı.
Artvin Valisi Kemal Cirit, sıra dışı kişiliği ile görev yaptığı kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Artvin’de göreve başladığı günden itibaren ilin tanıtımı için önemli çalışmalara imza atan Vali Cirit, tatillerini ise mümkün ölçülerde memleketinde geçirmeye dikkat ediyor. Yaz aylarında boşluktan yararlanarak izin kullanan Vali Cirit, memleketi Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesine bağlı Derbent Köyü’nde ailesi, akrabaları ve köylüleri ile hasret giderdi. Vali olmasına karşın Artvin’de sürekli olarak halktan bir kişiymiş gibi davranan ve sürekli halkın yanında yer alan Kemal Cirit, memleketine gidince de köy halkından biriymiş gibi davranmayı sürdürdü. Köylüleri ile hasret gideren Vali Kemal Cirit’e köylülerden sürpriz geldi. Köyün en önemli geçim kaynağı olan buğday yetiştiriciliğinde imece usulü çalışması gerektiğini söyleyen köylüler, Vali Kemal Cirit’inde eline tırpan vererek çalışmasını sağladılar. Mütevazi tavırları ile her zaman dikkat çeken Kemal Cirit, tırpana hiç de yabancı olmadığını gösterdi. Gösteriş amacıyla tırpan sallamayan Cirit, yaklaşık 2 saat tırpan sallayarak imeceye büyük katkı sağlamış oldu. Köylülerinin gönlünde her zaman yer almayı başarmış olan Cirit, bu davranışı ile geçmişini unutanlardan biri olmadığını da göstermiş oldu.
Vali Kemal Cirit’in fotoğrafları sosyal medyayı salladı
Artvin Valisi Kemal Cirit’in tırpanla buğday hasadı yaparken çekilmiş fotoğrafları sosyal medyayı tam anlamıyla salladı. Vali’nin tırpan ile buğday hasadı yaparken çekilmiş fotoğrafları, tırpanı kullanmadaki yeteneğini gözler önüne seriyordu. Öylesine bir iki dakikalık için çekilmiş olmadığı gözlenen fotoğraflar sosyal medyada büyük beğeni topladı. Vali Cirit’in her zaman halktan biri gibi davrandığını düşündüklerini ifade eden vatandaşlar, Vali’nin fotoğraflarının altına yüzlerce yorum yazarak Valilerine olan sevgilerinin daha da arttığını ifade ettiler.
Sosyal medyada fotoğraflara çok sayıda yorum ve beğeniler yapılırken, Vali Kemal Cirit ise konuyla ilgili bir açıklama yapmayarak tatilini geçirmeye geldiği köyünde geçmişte nasıl iş yapıyorsa şimdide aynı şekilde iş yaptığını ve büyütülecek bir şey olmadığını da bir nevi ifade etmiş oldu.
Vali Kemal Cirit’in Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesine bağlı Derbent Köyü halkı ise yaptıkları kısa açıklamada; “ Kemal Cirit, kaymakam olduğunda da, genel müdür olduğunda da ve vali olduğunda da hep aynıydı. Köyünü ve bizleri hiç unutmadı. Her fırsatta köyüne geriye geldi. Geldiğinde de tatil yapmadı, geldi bizzat köyün ve ailesinin işlerine yardımcı oldu. Köy halkı nasıl yaşadıysa o da öyle yaşadı. Kemal Cirit’in bizden hiçbir zaman farkı olmadı” şeklinde açıklamada bulundular.
Vali Kemal Cirit’in bu fotoğrafları Artvin halkı tarafından taktirle karşılanırken, valilerine hayranlık duyan Artvinlilerin hayranlıkları bu fotoğraflardan sonra biraz daha artmış oldu
Editör: Haber Merkezi