Vali Güner’e Göç İdaresi Yöneticilerinden Ziyaret

İçişleri Bakanlığı bünyesinde, ülkemize yurt dışından gelen göçmen ve mülteci gibi yabancı uyruklu kişilerin iş ve işlemlerini yürütmek ile bu alandaki çalışmaların uzmanlık sahibi, yenilenmeye ve uluslararası işbirliğine açık, güncel bilgileri ve gelişmeleri yakından takip eden; kısacası süreçlerin dinamik yapısına ayak uydurabilen mekanizmalar tarafından yönetilebilmesini sağlamak amacıyla kurulan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün yıl dönümü nedeniyle Valimiz Hakan Yusuf Güner'e bir ziyaret gerekleştirildi.
 
Ziyarette Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Mehmet Kaval ve kurum çalışanları hazır bulundu.
 
Ziyaret sırasında bilgiler veren Vali Yardımcısı Kıcıroğlu; "Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün kurulması ile etkin bir iltica ve göç yönetimini sağlam bir yasal zemine oturtarak göçmenlerin ve uluslararası koruma arayanların haklarının teminatı olmuş, göçmen ve mülteci haklarının yasal çerçevesi uluslararası standartlara uygun hale getirilmek için Göç İdaresi Genel Müdürlüğü 81 İlde, 148 İlçede ve yurtdışında teşkilatlanmıştır."dedi.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Valimiz Güner ise; "Türkiye coğrafi konumu itibariyle yabancılar için doğu ile batıyı birleştiren doğal bir köprü konumundadır. Bu durumun en önemli nedeni, Türkiye'nin sahip olduğu jeopolitik önemden kaynaklanmaktadır. Buna ilave olarak, Türkiye'nin artan ekonomik gücü ve sahip olduğu siyasi istikrarla göçmen ve mülteci kardeşlerimiz ülkemize giriş yapmaktadır. Türklerin ne kadar misafirperver olduğunu, ihtiyaç sahiplerine ve misafirlere her zaman kapılarının açık olduğunu, yürütülen uluslararası politikalarla kanıtlamıştır. İlimizde de İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile yabancı uyruklu kişi ve kişilerle sorunsuz bir şekilde ilgilenilmektedir. Bu anlamda Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun üçüncü yılı vesilesiyle İl Göç İdaresi Müdürlüğü çalışanlarını tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum."dedi.
 
Editör: Haber Merkezi