VALİ GÜNER ’İN AVUKATLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

     1958 yılından bu yana her 5 Nisan günü, Avukatlar Günü olarak kutlanmaktadır. Avukatlar, her bireyin temel hakları arasında yer alan savunma hakkının temsilcileri olmakla birlikte bağımsız yargının güvencesi ve çağdaş hukuk sistemimizin de ayrılmaz bir parçasıdırlar.
 
Avukatlarımız, bireyleri hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olarak önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Adaletin ve hukukun üstünlüğünün sağlanmasına vesile olan avukatlar, verdikleri hizmetlerle toplumda hukuka, eşitliğe ve adalete duyulan güvenin en yüksek düzeyde olmasına ve vatandaş-devlet ilişkilerinin temeline güvenin yerleştirilmesine de büyük katkı sağlamaktadırlar.
 
Bu vesile ile kamu vicdanının ve adaletin sağlanması, toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesi için kurumlarımız ve vatandaşlarımız adına hassasiyetle görevlerini yerine getiren başta Afyonkarahisar Barosu Avukatları olmak üzere tüm avukatlarımızın  “5 Nisan Avukatlar Günü” nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.
 
Editör: Haber Merkezi