VALİ GÜNER'İN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e ”Gazilik” unvanı ile “Mareşal” Rütbesinin verilişinin yıl dönümünü ve “19 Eylül Gaziler Günü’nü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

         Şehitlik ve Gazilik, milletimiz için şereflerin en yücesidir. Yüzyıllardır barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımız bu cennet vatan bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin, bütün kahramanlarımızın emanetidir. Onlar cesaretin, fedakârlığın sembolleri olarak milletimize mal olmuşlardır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız bizim için daima ilham ve gurur kaynağı olmuşlardır. Ülkemizin medar-ı iftiharı olan gazilerimize bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da layık oldukları kıymeti devlet ve millet olarak vermeye devam edeceğiz.

         Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anarak, Gaziler Günü'nü kutluyor, değerli ailelerine sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum

Editör: Haber Merkezi