Vali Güner, Görme Engelli Sporcuların Başarılarına Ortak Oldu.

        İlimizdeki tüm engellilerin, toplumla entegrasyonun sağlaması, hayata en iyi şekilde bağlanmalarını ve kendilerini daha iyi ifade etmeleri için birçok başarılı projeye destek vererek katkı sağlayan Valimiz Hakan Yusuf Güner, Mersinde 25-27 Mart tarihleri arasında yapılan Türkiye Görme Engellileri Atletizm şampiyonasında derece alan görme engelli sporcuların başarılarına ortak oldu.
 
Kent Konseyi Engelliler Derneği Başkanı Mesut Yurt başkanlığında Afyonkarahisar Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Serap Güderler ve Spor Kulübü Antrenörü Emre Tok ile sporcu Kübra Saltık ve Gülbahar Olucak'ı makamında kabul etti.
 
Nazik kabullerinden dolayı Valimiz Güner'e bilgiler veren Kent Konseyi Engelliler Derneği Başkanı Mesut Yurt tarafından Mersin'de 25-27 Mart tarihleri arsında yapılan Türkiye Görme Engellileri Atletizm şampiyonasında Kübra Saltık’ın 1500 metrede Türkiye ikincisi, Diskte Türkiye 3.cüsü olurken Gülbahar Olucak’ın gülle atmada Türkiye 3.cüsü olduğu bilgisi verildi.
 
Konuklarıyla yakından ilgilenen ve Afyonkarahisar'a derece ile dönerek, aldığı derecelerle Afyonkarahisar’ın adını bir kez daha duyuran sporcuları gönülden tebrik eden Valimiz Hakan Yusuf Güner, emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Sporun ve sporcunun Valilik olarak daima yanında olduklarını belirten Valimiz Güner, sporun insanları hayata bağlayan, kötü alışkanlık ve davranışlardan alıkoyan önemli bir faaliyet olduğunu belirtirken; "Çocuklarımızın ve gençlerimizin yanında engellilerimizin ve yaşlılarımızın da sporla buluşturulması çok önemlidir. Spor ile hayatın her kesimindeki insanlar kendilerini daha iyi ifade ederek, hem ruhsal, hem de bedenen bir rahatlama hissediyorlar. Buda toplumumuzun bekası için çok önemlidir. Günün yorucu ve bir o kadar da günümüzün rahatsızlıklarından olan stresten uzak kalmanın ilacı spordur. Tabi bunu spor organizasyonlarında alınan başarılar ile taçlandırmak ayrı bir önem ve güzellik kazandırmaktadır. Ben sporcularımızı canı gönülden tebrik ederken, emeği geçenlere de teşekkür ediyorum."dedi.
 
Editör: Haber Merkezi