Vali Güner, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliklerine Katıldı.

Tüm dünyada kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle ilimizde de Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından birçok etkinlik gerçekleştirildi. Bunlardan biride Rehberlik Araştırma Merkezinde gerçekleştirilen program oldu.

Valimiz Hakan Yusuf Güner ve Eşi Berrin Güner’in de katıldığı kutlama etkinliklerine Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Erhan Günay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, İl Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Kadın Dernekleri Temsilcileri ve davetliler ile ilimiz kadınları katıldı.

Kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra açılış konuşmalarına geçilen programda ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer söz aldı. Daha sonra kürsüye gelen Valimiz Hakan Yusuf Güner;" Bugün dünyamızda ve ülkemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün vesilesiyle kadınlarımıza ve ailelerimize dikkat çekilmektedir. Her ne kadar toplumda erkekler Dominant belirleyici ve daha sosyal ortamlarda görünseler bile kadınlarımızın oluşturduğu denge hem ailede, hem de sosyal ortamlarda çocukların yetiştirilmesi itibariyle temel nirengi noktası olmakta ve çocuk, genç ve yetişkinlerin davranışlarını şekillendirmektedir. Bu yönüyle iyi bir aile terbiyesi alarak yetişmiş çocukların toplumla barışık ve toplumla hemhâl olan kişiler olarak yetiştirildiği aşikar olarak görülmüştür. İyi bir anne eğitimi ve buna bağlı olarak iyi bir aile eğitimi alamayan çocuklar toplumda suç işleme boyutu ile suça meyilli olarak sonuçlar alındığı bilim adamlarının yapmış olduğu istatistiki çalışmalar sonucunda ortaya çıkmıştır.

 

Bu yönüyle kadınlarımızın, önemi ehemmiyeti varlığı ve kuvveti mâneviyesi hangi millete yaşarsak yaşayalım, hangi toplumda yaşarsak yaşayalım hangi dönemde yaşarsak yaşayalım çok önem arz etmektedir. Hz Havva’dan tutunda Hz Hatice annemize kadar, Hz Hatice annemizden tutunda şu anki annelerimize kadar toplumun mayalanması annelerin emeği ve annelerin gücüyle olmuştur. Bu çerçevede bizler Afyonkarahisar Valiliği olarak bu şehirde proaktif yönetim modelini ve meselelerin arkasından değil meselelerin önünden giden bir yönetim anlayışını yaklaşık iki yıldır bu şehirde uyguluyoruz. Bizler ilk gün şunu demiştik.

 

Bu şehirde yeni bir yönetim anlayışı oluşturacağız. Bu şehirde yeni bir hizmet alanı oluşturacağız. Bu şehirde yeni bir logo oluşturacağız. Bu şehirde yeni bir vizyon oluşturacağız. Yaklaşık burada iki yıl olmasına rağmen adeta bir devrin kapanıp yeni bir devrin açıldığı gibi valilik ve valiliğe bağlı birimlerde müthiş bir dönüşüm, gelişim ve değişim yaşandı. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzdeki bu dönüşümü de memnuniyetle müşahede ettim. Burada yapmış olduğumuz çalışmaları belki bizler sadece kendinizin gözlemlediğini zannediyoruz ama Afyonkarahisar'da Afyonkarahisar Valisi geldikten sonra nelerin değiştiğini ve nelerin değişmediğini Ankara çok iyi biliyor. Bu yönüyle bu şehirde nelerin gelişip ve nasıl yeni işlere imza atıldığını, bu bağlamda nelerin başarıldığı son derece önemlidir. Bu yönüyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çok önemli bir misyonu yüklenen önemli bir kurum ve kuruluştur. Bu bir buçuk yıllık süreçte 91 tane projeyi hayata geçirdik. Bu bir rekordur. Bunun geçmişte aksini yapan bir babayiğit varsa onu alnından öpeceğim. Biz bunları ne için yaptık, biz bunları yapmış olmak için yapmadık.

 

Değerli annelerimiz, çocuklarımız ve hususiyle burada yaşayan büyüklerimiz için yaptık. Bizden işin kişinin değil işin ehli olmaya, kişinin manivelasında hareket eden zamanı tüketen bir anlayışla değil. Yeni sözler söylemenin ve yeni işler yapmanın çabasında olduk. İnşallah bundan sonra devletimizin, hükümetimizin, Sayın Başbakanımızın ve Bakanlarımızın desteğiyle burada bu işleri tamamlayacağım. Ben Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde özellikle sosyal sorumluluk projelerinin rutini aşan bir anlayışı benimsemesi ve bu projeleri daha yoğun bir şekilde uygulamasını, özellikle sosyal faaliyetlere önem verilmesini zaman içerisinde önem arz edeceğine inanıyorum. Çünkü ilimizde gerek belediyemiz, gerekse diğer kurum ve kuruluşlarımızın desteğiyle birçok fiziki şartları aştık. Birçok fiziki imkansızlığı Allah'ın izniyle tamamladık. Devam eden birçok işiniz var. Onu da tamamladığımız zaman artık fiziki olarak bizim kapasite anlayışımız ikinci plana düşüp, bundan sonra daha fazla kadınlarımızla hemhâl olma, kızlarımızla hemhal olma, fakirlerle beraber olma ve kimsesizlerin kimi olma boyutuyla çalışmalar yapıp sahaya bunların yansıtılması gerekiyor. İnanın biz bu projeleri, bu çalışmaları çok büyük paralarla yapmadık. Emek yoğun bir şekilde mevcut kapasitemizi ve kurumlarımızın potansiyelini kullanarak gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu yönüyle siz değerli kadınlarımızın desteğiyle, dualarıyla, bizlerin yanında yer almalarıyla bizim başarılarımız devam edecek ve çok büyük önem arz edecektir. Bugün vesilesiyle sizlerin desteğine bir kez daha ihtiyaç duyumuzu ve sizlere önem verdiğimizi ifade etmek istiyorum.

 

Bugün Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ile Frig Fotoğrafçıları Derneği işbirliğiyle yürütülen ve 24 Nisan 2015 tarihinde Sayın Başbakanımızın eşi Saygıdeğer Dr. Sare Davutoğlu'nun katılımı, katkıları ve himayesinde İhsaniye ilçemize bağlı Üçlerkayası köyünde başlattığımız ve bütün ilçelerimizi, il merkezimizi de içine alan yani 18 yerleşim yerini kapsayan ‘Kadın Gözüyle Afyonkarahisar’ projesi ile kadınlarımızın sosyal hayata katılımlarını sağlamada farkındalık oluşturan önemli bir proje olarak ilimizde yer almıştır. Bugün itibariyle bu projemizin tanıtımını inşallah Park Afyon Alışveriş Merkezi'nde yapacağız. Ve bu proje kapsamında kadınlarımızın çekmiş olduğu fotoğrafları yer aldığı, yöre kadınlarımızın sosyal hayata bakışlarını, hayata bakışlarını, Afyonkarahisar'ın kadın gözüyle nasıl göründüğünü sergilemeye çalıştığımız sergimizi açacağız. Bu anlamda 17 ilçemizde 216 kadınımıza Fotoğrafçılık eğitimi verildiği bu çalışmalar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülmüştür. Bu kapsamda çekilen fotoğraflar bütün ilçelerde de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz tarafından organize edilerek sergilenecektir.

 

İlimizde, kadınların gerek kamu kurumlarında, gerekse özel işyerlerinde çalışarak, emekleriyle üretime katılmaları memnuniyet vericidir. Anne, eş ve kardeş gibi en yüce unvan ve değerleri uhdesinde barındıran kadınların eğitimli, düşünen, sorgulayan, üretime ve yönetime aktif bir şekilde katılan, lüzumsuz şeylerle değil, faydalı şeyler sağlayan, barışı sağlayan, merhameti oluşturan bireyler olmaları ülkemizin aydınlık geleceği açısından bana göre fiziki yatırımlardan daha önemlidir. İnanıyor ve biliyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları, kadın zerafeti ile şekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceğe ve ülkemizin daha estetik değerlere de ulaşmasını sağlayacak önemli koşullardan birisidir. Bu duygu ve düşüncelerle kadına yönelik şiddetin olmadığı, kadınlarımızın hayatın her alanında katılımlarının yükseldiği, ayrımcılık ve fırsat eşitsizliği gibi önemli sorunlarının tamamıyla çözüldüğü, mutlu aile ve mutlu toplum dileğiyle başta şehrimizin kadınları olmak üzere tüm kadınlarımızın '8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, beni yetiştiren annemin elinden öpüyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."dedi.

 

Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 'Kadınlara Yönelik Hizmetleri' konulu sunum yapıldı. Daha sonra Sayın Başbakanımızın Saygıdeğer eşi Sare Davutoğlu'nun himayesinde yürütülen Kadın Gözüyle Afyonkarahisar Projesi kapsamında ilimiz kadınlarının çekmiş olduğu fotoğrafların slayt gösterimi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanı Elif Kılıç tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kadınlara yönelik hizmetleri hakkında sunum yapıldı.

 

Programın sonunda projeye katılan ve başarı seviyesinde ilk üçte yer alan kursiyerlere sertifikaları Valimiz Hakan Yusuf Güner, Eşi Berrin Güner ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından verildi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından gün içerisinde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Kadın Gözüyle Afyonkarahisar Projesi kapsamında ilimizde yaşayan kadınların çekmiş olduğu fotoğraflar Park Afyon AVM'de sergilendi. Serginin açılışı ise Valimiz Hakan Yusuf Güner, eşi Berrin Güner ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban beraberindekiler tarafından yapılarak sergilenen fotoğraflar yakından incelendi. Valimiz Hakan Yusuf Güner başta fotoğrafları çeken kadınlarımız olmak üzere sergide emeği geçen herkesi kutladı.

Editör: Haber Merkezi