Vali Gökmen Çiçek’in Uyuşturucu ile Mücadele Günü Mesajı

Toplumların bugününü ve yarınını tehdit ederek maddi ve manevi birçok zarara sebep olan bağımlılık, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir sağlık sorunudur.

Ülkemiz bulunduğu coğrafya itibariyle doğu ve güneyimizdeki ülkelere en uygun geçiş güzergâhıdır. Bu sebeple, özellikle güvenlik güçlerimizin bu konudaki çabaları, sadece ülkemiz gençlerini değil, tüm dünya gençliğini de koruyucu niteliktedir.

Uyuşturucuyla mücadele konusunda kamu kurumlarımız her zamankinden daha kararlı bir tutumla çalışmalarına devam etmektedir. Bir taraftan çok ciddi uyuşturucu ticareti yapılırken, diğer taraftan da önemli operasyonlarla uyuşturucu tacirlerine geçit verilmemektedir. İçişleri Bakanlığımız uyuşturucuyla mücadelenin topyekûn ve kararlıkla sürdürülebilmesi adına 81 ilde eş zamanlı toplantılar yapmaktadır. Bu mücadelede üzerimize düşen ne varsa hep birlikte yapmalıyız. Bilindiği gibi; Uyuşturucu bağımlılığı bir suç değil, bir sağlık sorunudur. Tüm uyuşturucu bağımlılarının tedaviye ücretsiz ve hızla ulaşması sosyal devlet anlayışının bir sorumluluğu olarak kabul edilmelidir.

Uyuşturucu kullanımı, toplumların hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, maddi ve manevi pek çok kayba sebep olan başta gençlerimiz olmak üzere tüm toplumu etkileyen ruhsal, sosyal ve biyolojik boyutları olan bir sağlık sorunudur.

Amacımız çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde büyüyerek uyuşturucuya bulaşmamaları ve geleceğe sağlıklı bir nesil hazırlamaktır. Bunun için hepimize görevler düşmektedir. Öncelikle mahallelerde muhtarlar ve bakkal gibi esnaflar birlikte el ele vererek uyuşturucu kullanan çocuklarımızı, gençlerimizi ailelerine ve ilgili birimlere bildirerek toplumsal bir görevi yerine getirmemiz gerekmektedir.

Bu nedenle; sağlıklı bir toplum için, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bu zararlı alışkanlıktan uzak tutmak, sokaklarımızı bu zehirden ve zehir tacirlerinden korumak bizlerin elindedir. Bu sorunu toplumsal bir görev bilinciyle ele alarak mücadelemizi de bu çerçevede sürdürmeliyiz.

Editör: Haber Merkezi