Vali Gökmen Çiçek’in 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

Demokratik kültürün ayrılmaz parçası, vatandaşların etkili ve güçlü sesi basın, gündemdeki gelişmeler konusunda bilgi sahibi olunması, kamuoyunda farkındalık oluşturulması ve kamuoyunun yönlendirilmesi, devlet ile vatandaş arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedir.

Her geçen gün önemi artan ve her dönemde gerekliliğini bir kez daha anladığımız basının toplumsal yaşantımıza çok önemli bir yeri vardır. Afyonkarahisar basını güçlü bir il. Şehrimizin ortak paydasında buluşarak örnek bir birlik ve beraberlik ile çalışmalarını sürdüren Afyonkarahisar basını, ilimizin faydasına olacak her olayda her zaman sesimiz olmuş, olmaya da devam etmektedir. Afyonkarahisar’ı her anlamda en iddialı şehir yapabilmek adına hayata geçirilen Frig Vadisi ve Ayazini bölgesinde yürütülen projelerin, Emre Gölü’nde balon uçuşlarının, Kadın Kültür Evler, Kadın Kooperatifleri çalışmalarının yerel basında sıkça ve geniş şekilde yer alması bunun en güzel örneklerindendir.

Şehrimizde yapılan, planlanan ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulan yatırımların, şehrin faydasına olacak her işin destekçisi olan, Afyonkarahisar ile ilgili her türlü gelişmeyi hem yerel gündeme hem de ulusal ve uluslararası platformlara taşıyan yazılı ve görsel medyamıza içtenlikle teşekkürlerimi sunuyorum. Etik ve ahlak kuralları çerçevesinde, dilimizi iyi kullanarak, özel hayata, kişisel haklara saygılı olarak, basın meslek ilkelini gözeterek yayınlarını sürdüren tüm basın çalışanlarını kutluyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle yazılı, işitsel ve görsel medyada faaliyetlerini başarıyla sürdüren tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, her birine başarılar diliyorum

Editör: Haber Merkezi