Vali Gökmen Çiçek’in 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Kutlama Mesajı

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 73’üncü yıldönümü vesilesiyle tüm dünyada ve ülkemizde bugün 10 Aralık ‘Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutlamaktayız.

İnsanlığın ortak değeri, çağdaş dünyanın ortak paydası, insanın insan olmaktan kaynaklanan değerini vurgulayan, doğuştan sahip olduğu hak ve özgürlüklerini tanıyan, insan onuruna yakışır bir yaşam sürebilme hürriyetinin güvence altına alınmasını sağlayan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi uluslararası bir teminattır.

Ülkemiz; vatandaşlarımızın dil, din, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, ulusal veya etnik köken gibi farklılıklarıyla doğuştan ve eşit bir şekilde sahip oldukları hak ve özgürlüklerin teminat altına alındığı devletlerden biri olmuştur. Bu bağlamda devletimiz geçmişte olduğu gibi bugün de demokrasi, insan hakları, kadın-erkek eşitliği gibi ortak değerlerimizin güçlendirilmesine; ırkçılık, şiddet, her türlü etnik köken, dil, din ve ırk ayrımcılığı ile mücadele edilmesine yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir.

İlimizde; insan haklarının temel unsurlarından biri olan kadın erkek eşitliği kavramının tam anlamıyla sağlanabilmesi adına Valiliğimizin yürütmekte olduğu “Kadın Kültür Evleri” projesi kadınlarımızın üretime ve ekonomik hayata katkılarını sağlayan en güzel örneklerden biri olmuştur.

Valilik olarak; İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda bugün ulaştığımız seviyenin arttırılması için herkesin ve her kurumun üzerine düşen görevi duyarlılıkla ve sağduyulu bir şekilde yapmasına büyük önem vermekteyiz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlarken, temel hak ve özgürlüklerini huzur ve güven ortamı içerisinde kullanmalarına imkân tanıyacak ortamı oluşturmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm halkımızın “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü”nü kutluyor, insan haklarına saygı temelinde; hak ve özgürlüklerin gözetildiği, ayrımcılıkların ve şiddetin olmadığı bir dünyada barış ve huzur dolu bir gelecek diliyorum.

Editör: Haber Merkezi