Vali Gökmen Çiçek’in 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Mesajı

Geçmişi bugüne taşıyan yaşlılarımız, bugünle gelecek arasında kurulacak köprünün yapı taşlarını oluşturmakta, toplumsal, kültürel, etik değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmamızı sağlamaktadır.

Bizler yaşlısına, büyüklerine hürmette kusur etmeyen, onları her zaman baş tacı eden medeniyete sahip bir milletiz. Büyüklerimiz bizler için her daim yol gösterici, tecrübeleriyle yaşantımıza rehberlik eden, gölgelerinde huzur bulduğumuz elleri öpülesi kıymetlilerimizdir.

Onlara her türlü desteği vermek, duygu, düşünce ve yaşam deneyimleri ile toplumumuzun vazgeçilmez değerleri olduklarını hatırlatmalı ve hak ettikleri ilgi ve saygıda kusur etmemeliyiz. Gelişen dünyada aileler giderek küçülürken ne yazık ki yaşlılarımız biraz kendi dünyalarında kaldılar. İlgiye, sevgiye en çok ihtiyaç duydukları zaman dilimlerinde ayı yaşama kültürünün gelişmesiyle yaşlılarımız ömürlerinin son demlerini yalnız geçiriyorlar. Yaşamlarının büyük bir kısmını topluma ve ülkesine hizmet ederek geçirmiş olan büyüklerimizi, yaşlandıkları dönemde memnun etmek onur ve gurur vericidir. Bizleri yetiştiren ve topluma kazandıran yaşlılarımıza gereken sevgi, saygı ve hürmeti göstermeli ve bizim de yarının yaşlıları olduğumuzu unutmamalıyız.

Devletimiz imkânlarıyla, kabiliyetiyle her kesime büyük hizmetler sunuyor. Bu durum devletimizin ne kadar güçlü olduğunu göstermektedir. Büyüklerimizin duası bizler için çok önemli. En büyük manevi sigortamız onların duasıdır. Bizlerin Milletine hizmet eden bir devlet geleneği yapımız var. Devletin temsilcileri olarak bizlerde her zaman yaşlılarımızın emrindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutluyor, tüm ulu çınarlarımıza sağlık, afiyet ve huzur içerisinde mutlu bir ömür diliyorum.

Editör: Haber Merkezi