Vali Gökmen Çiçek Koronavirüs Tedbirlerini Denetledi

Koronavirüs Denetimleri tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık için Hepimiz için sloganıyla gerçekleştirilen 3. Koronavirüs Tedbirleri Denetiminde Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş vatandaşları kurallara uymaları yönünde uyardı.

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemlere titizlikle uymak büyük önem taşıyor. Bu çerçevede vatandaşları, esnafı ve iş yerlerini sık sık denetleyen Vali Gökmen Çiçek, il merkezinde cadde ve sokaklarda maske ve sosyal mesafe denetimi yaparak, kurallara uyulması yönünde uyarılarda bulundu.

Vatandaşlara maske ve dezenfektan dağıtan Vali Gökmen Çiçek, kuralları bir kez daha hatırlatarak vatandaşlardan bu konuda duyarlı davranmalarını istedi.

Vicdan Azabı Çekmemek için Baştan Tedbir Alalım

Denetimler sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Gökmen Çiçek: “Bugün 3. kez sokaklardayız ve vatandaşlarımızı Covid-19 tedbirlerine karşı uyarıyoruz. Vatandaşlarımız büyük oranda maske takma kuralına uygun hareket ediyor. Bazı vatandaşlarımızda çene altı ve burun dışarıda kalacak şekilde maske takma sıkıntılarını gözlemledik. Bu tür durumlarda başta bizler olmak üzere hepimiz birbirimizi uyaracağız. Daha önce ifade etmiştim tekrar söylemek istiyorum. Kendinizi düşünmüyorsanız evlatlarınızı, sevdiklerinizi, dostlarınızı, akrabalarınızı düşünün. Belki kendi sağlığınızı önemsemiyor olabilirsiniz ama sizlerden başkalarına virüs bulaşabileceği gerçeğini göz ardı etmeyin. Sonradan vicdan azabı çekmemek için tedbirimizi baştan alalım” dedi.

Kurallara Uyulmadığında Sert Tedbirler Alacağız

Afyonkarahisar’daki vakaların genellikle düğün kaynaklı olduğunu söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “Bu hastalık yaşlı, genç ayırt etmiyor. Ülke genelinde Valilerimiz, Başkanlar sizler için sokaklarda, caddelerde uyarılarda bulunuyor. Çok ciddi bir tehditle karşı karşıyayız. Hepimiz en kötü bizmişiz gibi düşünmeliyiz, Covid hastasıymışız gibi maske takmalı ve korunmalıyız. Bu işin şakası yok. Afyonkarahisar genelinde vakalarımızın çok büyük bir kısmı düğünlerden bulaşıyor. Biz normal hayatın seyrini değiştirecek çok sert tedbirler almak istemiyoruz. Düğünleri, yemekleri, taziye ziyaretlerini iptal etmek istemiyoruz ama vatandaşlarımızdan ricamız kurallara uymalarıdır. Ne olur kurallara uyalım. Kurallar ihlal edildiğinde emniyet ekiplerimiz ceza yazmak, düğünü iptal etmek durumunda kalıyor. Ancak tedbirsizlik devam ettiği takdirde sert tedbirler uygulayacağız. Hem kamu görevlileri ile düğün sahiplerinin karşı karşıya kalmaması açısından hem de sağlığınız açısından maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Çok olağanüstü şartlardan geçiyoruz. Ne olur bazı gelenekleri bu kez uygulamayalım. Daha tedbirli olalım” diye konuştu.

Salgın Tehdidini Azaltmak için Adeta Ant İçtik

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla bugün itibariyle düğünlerin 3 saatle sınırlandırıldığını hatırlatan Vali Gökmen Çiçek: “Ayrıca her bir düğüne gözlemci göndereceğiz. İl genelinde vaka sayılarındaki artışın sebebi büyük oranda düğünler. Bu saat itibariyle sert tedbirler uygulayacağız. Her bir düğüne bir arkadaşımız katılacak ve tedbirleri denetleyecek. Biz Valilik ve Belediye olarak iki kurum il genelinde bu durumu çözmek adına adeta ant içtik. El birliğiyle salgın tehdidinin önüne geçeceğiz. En kötüsü bizmişiz gibi düşülelim. Bu konuda ne söylersek söyleyelim eksik kalıyor. Çünkü mesele oldukça ciddi. Vaka sayıları kontrolümüz dışına çıkmış değil ama yine de tedbiri elden bırakmayalım. Belli sokaklarda karantina uygulamalarımız var. Aynı şekilde köylerimizde de karantina uygulamaları oluyor. Şu saatten sonra bir bölgede artış gözlemlediğimizde mutlaka tedbir uygulayacağız. Merkezde dağınık bir vaka sayısı var. Belli bir bölgede toplulaşma yok. Bu durum biraz işimizi zorlaştırıyor. Dağınık olduğu için kontrol biraz daha zor oluyor. Eğer vaka sayıları kontrolümüz dışına çıkarsa hangi tedbiri almamız gerekiyorsa alacağız” şeklinde konuştu.

Vali Gökmen Çiçek’e denetimlerinde Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Ünüvar eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi