Vali Çiçek, Tarım, Hayvancılık ve Nalbant Müzesi’nin Açılışını Yaptı

Vali Gökmen Çiçek Millet Hamamı’nda incelemelerde bulundu, Tarım, Hayvancılık ve Nalbant Müzesi’nin açılışını yaptı.

Vali Çiçek’in ilk durağı Afyonkarahisar’a özgü yöresel lezzetlerin sunulacağı Afyonkarahisar Belediyesinin işletmesini yürüteceği tarihi Millet Hamam oldu. Müze haline getirilen ve çay bahçesi yenilenen Millet Hamamı, şehrimizin Gastronomi lezzetlerini gelen misafirlerine sunarken, aynı zamanda çay bahçesindeki eşsiz manzarası ile de hayran bırakıyor. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile birlikte Millet Hamamı’nı ve yapılan çalışmaları inceleyen Vali Gökmen Çiçek, bilgiler aldı.

Bu Bölgeden Çok Etkilendim

Gizemli şehir Afyonkarahisar’ın belki de en gizemli noktasındayız diyerek konuşmasına başlayan ve bu bölgeden çok etkilendiğini belirten Vali Gökmen Çiçek: “ Afyonkarahisar’a atandığım ilk günlerde kale eteklerini gezerken bu noktadan bakarken görüntü beni o kadar etkilemişti ki. O sırada konuşurken burası ne kadar gizemli bir şehir demiştik. Afyonkarahisar Belediye Başkanımız bu bölgeyi halkımızın hizmetine açmak için yoğun bir çaba sarf ediyordu. Mülkiyeti İl Özel İdaresinde olan Millet Hamamı’nın tahsisi Belediyeye geçtikten sonra burada bir hamam müzesi oluşturuldu. Aynı zamanda bu muhteşem manzarada keyifle çay içip kahvaltı yapılabilecek bir alan oluşturuldu. Burası gerçekten çok farklı bir yer. Ben içeride yapılan çalışmalardan çok etkilendim. Burada oturup çay içmek Afyonkarahisar’ı bir başka şekilde temaşa etmemizi sağlıyor” dedi.

Buranın Daimi Müşterisi Olacağım

Emekleri nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e bir kez daha teşekkür eden Vali Gökmen Çiçek: “Burası şehrin gerçekten başka bir noktası. Ben yapılan bu çalışmalar nedeniyle Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e çok teşekkür ediyorum. Güzel bir eser kazandırdı, bu muhteşem yeri halkın hizmetine açtı. Buranın daimi müşterisi olacağım. Akşamları, hafta sonları hoşça vakit geçireceğimiz bir yer oldu. Emekleri ve katkıları için Belediye Başkanımız ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yoğun İlgi Göreceğini Düşünüyorum

Ardından Afyonkarahisar Valiliği ve Belediye Başkanlığı koordinesinde Afyon Kocatepe Üniversitesi desteğiyle hayata geçirilen, Akmescit Mahallesinde hizmet verecek Tarım, Hayvancılık ve Nalbant Müzesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Burada konuşan Vali Gökmen Çiçek, böyle bir projenin hayat geçirilmesinde emekleri olan Afyonkarahisar Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Ali Ertürk ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Bu tür müzelerin şehre değer kattığına dikkat çeken Vali Çiçek: “Afyonkarahisar yeni projelerle her geçen gün bambaşka bir hal alıyor. Daha da güzelleşiyor. Şehrimizin tarım ve hayvancılık aynı zamanda nalbantlık mesleği noktasında geçmişten günümüze olan serüvenini anlatan müzemizin gelen misafirlerimizden yoğun ilgi göreceğini düşünüyorum. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’de İlk Olma Özeliği Taşıyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Türkiye Ulusal Ajansı AB Mesleki Eğitim Stratejik ortaklık projesi kapsamında hazırlanan “Kaybolan Meslek Nalbantlığın Canlandırılması” projesi, Makedonya Üsküp Üniversitesi ve Letonya Tarım Üniversitesi’nin de desteğiyle hayata geçirildi.

Afyonkarahisar’da köklü bir sanat dalı olan nalbantlık mesleğinin ve Afyonkarahisar’daki geçmişten günümüze yolculuğunun toplam 287 eserle anlatıldığı Müze, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor. İlimize kazandırılacak olan bu müze, kaybolmak üzere olan bir mesleğin yaşatılmasını sağlayacağı gibi ilimizin turist potansiyelinin artırılmasına ve ilimizin öncelikle ülkemiz olmak üzere dünyada daha iyi tanınmasına katkı sağlayacak.

Editör: Haber Merkezi