Vali Balkanlıoğlu Misafirlerine İlimizin Tarihi Mekanlarını Gezdirdi
Vali Balkanlıoğlu; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ilimizde düzenlenen Çalıştay'a katılmak üzere ilimize gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan ve Genel Müdür Muhsin Dere ile birlikte bir süredir ilimizde denetlemelerde bulunan İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi ve Grup Başkanı Adnan Kandemir ile diğer müfettişlere ilimizin tarihi ve turistik yerlerini gezdirdi.
Vali Balkanlıoğlu misafirlerine ilk önce Arkeoloji Müzesini gezdirdi. Müze ziyareti sırasında Müze içerisinde bulunan eserlerle ilgili bilgiyi Müze Müdürü Mevlüt Üyümez verdi. Buradan Tarihi Ulu camiye giden misafirlere Cami imamı Mehmet Yüzüak tarafından caminin tarihi ve geçmişi hakkında bilgiler verildi. Misafirlerin Camii çıkışında Ülkemize Türkçe Olimpiyatları için gelen ve ilimiz tarihi ve turistik yerlerini gezen ve camiyi ziyaret etmek isteyen Hintli misafirlerle karşılaşan Vali Balkanlıoğlu ve misafirleri Hintli misafirin Türkçe şiir okumasını tebrik ederek yarışmada inşallah birinci olması temennisinde bulundular. Daha sonra Mevlevihane Müzesini ve Mevlevi Camisini gezen misafirlere orada görevli Hasan Özpınar tarafından bilgiler verildi. Vali İrfan Balkanlıoğlu, gezi sırasında tarihi ve kültürel değerlerimizin yanı sıra Millet Hamamı ve tarihi konaklarımız ilgili olarak misafirlerine bizzat kendisi bilgiler verdi.
Gezi ve ziyaretlerden çok memnun ve mutlu olduklarını belirten Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan; kendilerine bu mekanları göstererek büyük bir bilgi kazanımı sağlayan, bilgisi ve tecrübesiyle kendilerine geniş açıklamalar yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür ederek, başarılı çalışmalarının devamını diledi.
Editör: Haber Merkezi