Vali Balkanlıoğlu Mezuniyet Töreninde
Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin 2012-2013 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.
Mezun öğrencilerin salonda yerlerini almalarından sonra başlayan törene Vali İrfan Balkanlıoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, İkmal Komutanı İkmal Albay İsmet Gökhan Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, il protokol üyeleri ile AKÜ öğretim elemanları ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından AKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri tarafından hazırlanan müzik dinletisinden sonra AKÜ tanıtım filmi gösterimi yapıldı. Açış konuşmalarında sırasıyla AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Aynur Keleş, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan konuşmalarını yaptılar.
Daha sonra kürsüye gelen Vali İrfan Balkanlıoğlu konuşmasında, öğrencilere kendilerini bilimsel anlamda geliştirmeleri için hiçbir mazeretlerinin bulunmadığını belirterek, benden önceki konuşmacılar akademik çevreden geldikleri için akademik konuşmalar yaparak, sizlere bilimsel bakış açısı ile hedefler ve ilkeler konusunda birçok öğütler verdiler. Biz ise uygulamanın içinden geliyoruz. Bizler de sizler gibi üniversite sınavına girerek buralara geldik. Bizim dönemimizde meslek seçimi tesadüflere bağlı gibiydi. Fen, sosyal, matematik gibi ayrımlar yoktu. Şimdi de biraz buna benzer durumlar var. Buna rağmen eğitim sistemimizde bazı değişiklikler de var. Son derece ilerlemiş imkânlar var artık. Her şey siz öğrencilerin elinin altında. Dünyaya ulaşmanız mümkün, dünyanın da size ulaşması mümkün. Eğer sizler azimli ve kararlıysanız, gerekli donanımlara da sahipseniz önünüzde hiçbir engel yok. Bilimsel veriler ve tecrübeler sürekli geliştiği için ilimde de gelişmeler meydana geliyor. O yüzden sizlerin de mezun olduktan sonra değişen teknolojilere ayak uydurabilmeniz için okulda aldığınız bilgilerin üzerine yeni bilgiler eklemeniz gerekli. Kendinizi sürekli yenilemek zorundasınız. Afyon Kocatepe Üniversitesi gibi güzide bir üniversiteden mezun oluyorsunuz, sizlerin Türkiye'de rekabet edemeyeceğiniz hiçbir üniversite bulunmamaktadır. Hepinize ben de bu yolda başarılar diliyorum" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından dereceyle mezun olan öğrenciler, sahnedeki yerlerini aldılar. Dereceye giren mezun öğrencilere protokol üyeleri tarafından belgeleriyle birlikte ödülleri verildi. Tören, öğrencilerin geleneksel kep atmaları sona erdi.
Editör: Haber Merkezi