Vali Balkanlıoğlu, Kapanan Belediyeleri Ziyaretlerine Devam Ediyor.
 Vali İrfan Balkanlıoğlu, 2014 Yerel Seçimlerinden sonra nüfusu 2000’den az olan kasabaların kapanmasının ardından köy statüsü kazanan yerleşim yerlerini ziyarette bulunarak, buradaki vatandaşların istek ve taleplerini almaya ve sıkıntılarını dinlemeye devam ediyor.
Bu kez İhsaniye ilçemize bağlı Ayazini, Bozhüyük ve Karacaahmet ile İscehisar İlçemize bağlı Alanyurt köylerini ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu’na İhsaniye Kaymakamı Muhammet Kaya, İscehisar Kaymakam V. Ahmet Selim Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Oyur, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, DSİ Sondaj Şube Müdürü İsmet Kızıltepe, İl Sağlık Müdür Yardımcısı İbrahim Karadağ, Osmangazi Elektrik Perakende Satış İl Müdürü Mehmet Ekici, İl Özel İdaresi Su ve Kanalizasyon Hizmetleri Müdürü Kadir Örnek, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Kazım Çengelci, İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Emin İpek ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yardımcısı Ahmet Şevki Gümüş eşlik ettiler.
Köy ziyaretlerinde konuşan Vali Balkanlıoğlu, vatandaşın her türlü istek, talep ve sıkıntılarını çekinmeden aktarabileceklerini ifade ederken, Afyonkarahisar Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından yapılan hizmetler karşısında ‘Belediyemiz iyi ki kapanmış diyeceksiniz’ dedi.
Nüfusu 2000’in altında olan belediyeler 30 Mart seçimleri sonrasında kapandı diyen Vali Balkanlıoğlu; “Belediyelerin kapanmasını bir yönde haklı buluyorum. Çünkü nüfus az olunca, devletten gelen ödenekte azalıyor. Bu kıt kaynaklar karşısında tabi ki belediye hizmetlerini yerine getirmekte bir o kadar zor oluyor. Hatta hizmetlerini yerine getirmek içinde büyük borçlar altına giriliyor. Bunun canlı örneklerini belediyeler kapandıktan sonra İl Özel İdaremize gelen son durum raporlarından anlıyoruz. Artık katlanılan sıkıntılara ve zor durumlara Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun desteğiyle de son vereceğiz. Mevcut sıkıntıların giderilmesi için Afyonkarahisar Valiliğimiz ve İl Özel İdaremizce tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Daha önce belediyelerin belki bir kepçesi, belki bir kamyonu vardı. Ama şimdi her belediyenin yüzlerce kepçe, kamyon ve iş makinesi olacak. Böylelikle kapanan belediyelere hizmetler fazlasıyla yapılacak ve eskisinden daha iyi olacak.”dedi.
Artık sosyal devletin gereklerinin yerine getirildiğini vurgulayan Vali Balkanlıoğlu; “Eskiden idareciler makam idareciliği yapıyorlardı. Şimdi devir değişti. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri vatandaşın arasındalar, onların istek ve taleplerini diliyorlar ve onlarla meşgul oluyorlar. Hemen her istek ve talebin yerine getirildiği için de halkın içerisinde dolaşmaktan ve onlarla olmaktan çekinmiyorlar. Halkımız da böylelikle tüm istek ve taleplerini kolaylıkla, yerinde ve somut bir şekilde iletebiliyorlar. Şu anda bizlerde sizleri dinlemeye geldik. Bizlerden çok sizler konuşacaksınız. Ben ve beraberimde gelen kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileriyle birlikte sizleri dinleyeceğiz. Şu an istek ve taleplerinizin ete, kemiğe büründüğü andır. Yol, içme suyu, kanalizasyon, okul, gölet, köprü gibi hemen her konudaki istek ve talepleriniz ilgili kurum yetkilileri tarafından not altına alınacak. Bizlerde notu alınan her istek ve talebin yerine getirilmesinde destekçi ve takipçi olacağız.” dedi.
Konuşmaların ardından kapanan beldelerde yaşayan yöre halkı istek, talep ve sıkıntılarını Vali Balkanlıoğlu ve beraberindekilere aktardılar. Talep ve istekler gereği yapılmak üzere konuyla ilgili görevliler tarafından not edildi.
Ziyaretleri sırasında yaşlı, çocuk ve engellilerle de yakından ilgilenen ve onların istek ve taleplerini yanlarına giderek dinleyen Vali Balkanlıoğlu, bu tür ziyaretlerin kapanarak köy statüsüne dönüşen ilimiz genelindeki tüm yerleşim yerlerine yapılacağını sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi