Vali Balkanlıoğlu, Çanakkale Oratoryosuna Katıldı.
Bu yıl 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen ‘Çanakkale Oratoryosu’ Vali Balkanlıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezinde geRçekleştirilen Çanakkale Oratoryo’suna Vali Balkanlıoğlu’nun yanı sıra AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kazım Çengelci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı, Öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Açılış konuşmaları sırasında söz alan Vali Balkanlıoğlu; “Öğrencilerimizin böylesine güzel ve anlamlı bir etkinlikte görev almaları bizleri ziyadesiyle sevindirdi. Gençlerimizin atalarına ve tarihlerine sahip çıkması, Çanakkale Zaferi gibi tarihimizin son derece önemli ve dönüm noktası olan savaşı ve orada yitirdiğimiz binlerce canımızı unutturmamaları son derece önemlidir. Ben bizzat öz dedemi Çanakkale de şehit vermiş birisiyim. Bu tür şehit ve gazi olan kişiler hemen her ailede vardır.”dedi.
Çanakkale’de 250.000 şehit verildiğinin altını çizen Vali Balkanlıoğlu; “Savaşa baktığımızda her yaştan ve ülkemizin hemen her yerinden kişiler katılmış ve orada can siperhane çatışmışlardır. Hatta 14-15 yaşında, daha bıyıkları yetmemiş, tüfeklerinin dipçik kısımları yere değiyor ve daha hayatlarının baharındayken kahramanca savaşmış ve vatan uğruna şehit olmuşlardır. Tabi geride kalanların acıları çok daha farklı, kiminin oğlu, kocası ve kiminin babası şehit olmuş ve haberini bile alamamış. Umudunu kaybetmeden yıllarca belki ölünceye kadar sevdiklerinin yolunu gözleyenler olmuş. Bu vatan kolaylıkla kurtulmadı. Bu bilinci taşıyan geçlerimizi kutluyor, bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini diliyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.
İzleyenlerin beğenisini toplayan ve ayakta alkışlanan oratoryo programının sonunda Çanakkale Oratoryo’sunda görev alan örgencilere Vali Balkanlıoğlu tarafından teşekkür belgesi verildi.
Editör: Haber Merkezi