Vali Balkanlıoğlu, Süleyman Akagündüz ve Muhtarlar Heyetini Kabul Etti.
Vali Balkanlıoğlu, Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Akagündüz öncülüğünde, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde muhtar olarak seçilen Güvenevler Mahalle Muhtarı Erdal Balıbey, Karşıyaka Mahalle Muhtarı Mehmet Özkan, Fakıpaşa Mahalle Muhtarı Remzi Karakaş, Sümer Mahalle Muhtarı Hesna Sarıtoprak, Işıklar Kasabası Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Hamza Karamoçu, Yeşilyut Mahalle Muhtarı Yusuf Gökhasan ve Dervişpaşa Mahalle Muhtarı Vedat Boztay’ı makamında kabul etti.
Ziyaret sırasında 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde muhtar olarak seçilen kişileri teker teker tanıtan Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Akagündüz, dernek hakkında bilgiler verirken, Vali Balkanlıoğlu’nun emir ve isteklerine hazır olduklarını ifade etti. Muhtarlar Derneği Başkanlığı olarak istek ve taleplerini arz eden Süleyman Akagündüz, Vali Balkanlıoğlu’na ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti.
Yapılan ziyaretten memnun olduğunu ifade eden ve kendisini ziyaret eden ve muhtarlığa seçilen kişileri tek tek tebrik eden Vali Balkanlıoğlu; “Demokrasi açısından muhtarlık seçimi ve muhtarlık görevleri çok önemlidir. Halkın kendisine doğrudan ulaştığı ve halk ile yakından alakadar olan, devlet ile halk arasında diyalog kuran, problemleri ileten ve çevreye karşı duyarlı olan bir insanı muhtar olarak seçiyorlar. Bu arkadaşların görevi budur zaten. Mesela mahalleler de asayiş durumunda, huzuru bozulan durumlarda vatandaşın direk ulaştığı ve halini arz ettikleri kişi muhtardır. Bunun yanında mahalle muhtarlarımız yardıma muhtaç kişilerin tespitinde ve yardımında, temizlik, düzen, kanalizasyon ve çocukların okula yazdırılmaması durumunda dahi sorumludurlar. Muhtarlık görevi çalışanlar, görevini önemseyenler ve bu doğrultuda çalışmalar yapanlar için çok önemli ve kutsal bir vazifedir. Bu anlamda tüm muhtarlarımızın görevini layıkıyla yerine getireceğine inanıyor, yeni vazifelerinde başarılar diliyorum.”dedi.
Editör: Haber Merkezi