Vali Aziz YILDIRIM 'ın Dünya Radyo Günü Kutlama Mesajı
 
Birleşmiş Milletler Radyosunun yayına başladığı 13 Şubat 1946 tarihi UNESCO tarafından Dünya Radyo Günü olarak ilan edilmiş olup bugün dünyada ve ülkemizde Dünya Radyo Günü olarak kutlanmaktadır.
 
Radyo, ülkemizde ve dünyada en yaygın kitle iletişim araçlarından biridir kuşkusuz. Bilhassa yaygın iletişim araçlarının revaçta olmadığı dönemlerde radyo, önemli bir haberleşme aracı olarak toplumların hayatında yer almıştır. Zaman içinde kitle iletişim araçlarında çeşitlilik meydana gelmiş olmakla beraber radyo, etkinlik ve yaygınlık bakımından önemini muhafaza etmiştir. Öyle ki iletişim teknolojisinde yaşanan internet ve mobil uygulamalar vb. her yenilik radyoyu erişim, etki alanı ve potansiyel bakımından olumlu etkilemiştir.
 
Ülkemizde radyoculuk sektörünün gerek nitelik gerekse nicelik bakımında gelişmiş toplumlarla yarışır durumda olduğu rahatlıkla söylenebilir. Haber sunumunun yanı sıra eğitim, kültür, sanat, moral değerler, müzik ve eğlence gibi geniş bir yelpazede yayın yapma imkân ve kapasitesine sahip olması yönüyle radyonun hepimizin hayatında müstesna bir yeri vardır.
 
15 Temmuz'da diğer iletişim mecralarında görüldüğü üzere radyolarımız da demokrasi ve milli iradenin yanında yer alarak hain darbe teşebbüsünün püskürtülmesinde önemli bir rol oynamıştır.
 
Bu özel gün vesilesiyle ülkemizde radyo sektöründe emek veren tüm çalışanları tebrik ediyor; Dünya Radyo Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.
 
Editör: Haber Merkezi