UYSAL, “Bu büyük ülke asla bölünmeyecektir.”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 9 kişinin öldüğü ve 69 kişinin yaralandığı terör örgütünün Gaziantep’teki bombalı saldırı ile ilgili olarak, “Bu büyük ülke asla bölünmeyecektir. Birliğini ve beraberliğini her zaman sürdürecektir” dedi

Cenaze törenlerine katılmak için Gaziantep’e hareket eden DP lideri Uysal, yola çıkmadan önce yaptığı açıklamada, “Türkiye’de PKK terör örgütü ile müzakereyi benimseyenlerin bugün eleştirebilme hakları yoktur. Siz onlarla oturur konuşursanız, bugün de birileri gelir kucaklaşır. Teröristlerle sarılan BDP’lilerin kucaklarına bir kez daha masum insanların kanları bulaşmıştır. Kanlı terör örgütüne sempatik yaklaşımlarınızı bir kez daha gözden geçirmeniz için daha kaç kişinin hayatını kaybetmesi gerekecek. Mübarek Ramazan Bayramı’nda bu tür saldırılarla akan kan kabul edilemez. Acı duyduğumuzu, üzüntü içinde olduğumuzu yüce milletimizle paylaşmak isterim. Olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Bu olayda istihbarat ve güvenlik zafiyeti bir kez daha ortaya çıktığının altını çizen Uysal, şunları söyledi:
"Güvenlik güçleri tarafından iki haftadır arandığı halde bomba yüklü araç, Emniyet Müdürlüğü ve yanındaki Karşıyaka Polis Merkezi’nin 25 metre yakınına kadar nasıl yaklaşabiliyor?

Hükümetin yanlış Suriye politikası nedeniyle bölgede sınır güvenliği kalmamıştır. İstihbarat ve güvenlikte büyük zaafiyet vardır. İnsanlar ve silahlar sınırdan rahatlıkla geçebiliyor. Bölgede Türk istihbaratı yerine yabancı istihbarat örgütleri kaynıyor."
Editör: Haber Merkezi