Uysal, “bahtsız bedevi” tartışmasını eleştirdi
“Bunları yakında ahlak polisi kovuşturmaya tabi tutacak”
“Türkiye’de hiç bu seviyede siyaset yapılmadı. Türkiye’de siyasetin düzeyini ‘bahtsız bedevi’ düzeyine indirmiş bir iktidar partisi genel başkanı ve başbakanı ile bir ana muhalefet partisi lideri var. Geçmişte siyasi partileri askerler kovuşturmaya tabi tutarlar ve kapatırlardı. Bunları da yakında ahlak polisi kovuşturmaya tabi tutacak.
“Sermayesi, ana muhalefet partisine, muhalefet etmek olan iktidar partisi gündemi suni meselelerle meşgul etmektedir.”
“Yatağan İlçe Kongresi’ne katılan Genel Başkan Uysal Muğla’dan ayrılmadan önce “Muğla Yörükleri”ni de ziyaret etti. Yörükler Genel Başkan’a Yörük Şapkası giydirirken uyardılar: “Bu şapka eğri takılır. Şapkanın sol tarafı ‘her şeyden haberim var’ demektir. Sağ tarafı ise ‘yan bakana dik çakarım, dokunmayın bana’ demektir.”
Genel Başkan Gültekin Uysal, Yatağan İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu arasında yaşanan “bahtsız bedevi” tartışmasını eleştirdi.
“Türkiye’de hiç bu seviyede siyaset yapılmadı.” hatırlatmasında bulunan Uysal şunları söyledi:
“Bunları yakında ahlak polisi kovuşturmaya tabi tutacak.”
“Türkiye’de siyasetin düzeyini ‘bahtsız bedevi’ düzeyine indirmiş bir iktidar partisi genel başkanı ve başbakanı ile bir ana muhalefet partisi lideri var. Geçmişte siyasi partileri askerler kovuşturmaya tabi tutarlar ve kapatırlardı. Bunları da yakında ahlak polisi kovuşturmaya tabi tutacak.
Söyleyecek sözleri olmayanlar şahsileştirerek siyaset yapar. Türkiye’nin meselelerine sahip çıkamayacak olanlar birbirlerine söylenmeyecek sözleri söyleyerek, böyle siyaset yaparlar.”
Genel Başkan Gültekin Uysal, “Millete Gidiyoruz” sloganı ile başlattığı yurt gezileri çerçevesinde Genel İdare Kurulu Üyeleri Erdal Eroğlu, Cem Karakeçili ve Adnan Turfan ile birlikte Muğla Yatağan İlçe Kongresi’ne katıldı.
Genel İdare Kurulu Üyesi Adnan Turfan’ın divan başkanlığına seçildiği kongreye çok sayıda çiçek gönderildi. Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık ile İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar’ın da katıldığı kongrede bir konuşma yapan Uysal hükümeti sert bir dille eleştirdi:
 “Her vesileyle bu insanları bölenlerin, kutuplaştıranların, Türkiye’yi parça parça, lime lime etmeye çalışanların, bu ülkenin birliğini bütünlüğünü kavrama imkanı yoktur.
“Sermayesi, ana muhalefet partisine, muhalefet etmek olan iktidar partisi gündemi suni meselelerle meşgul etmektedir.”
Türkiye bugün milleti adına fırsatlar arayan değil, kendi adına fırsatlar arayan bir iktidarla karşı karşıyadır.
Sermayesi ana muhalefet partisine, muhalefet etmekten öte gitmeyen bir iktidar partisi gündemi suni meselelerle meşgul etmektedir.
 
Türkiye’nin gerçek gündemini konuşmaması için çiftçinin, sanayicinin, işçimizin meselelerini konuşmamak için sanal gündemlerle Türkiye’yi oyalamanın telaşı içindeler.
Ama biz konuşacağız. Davullara biz vuracağız, onlar seslerini dinleyecekler. Yatağan’da biz konuşacağız, onlar Ankara’da dinleyecekler, Bodrum’da konuşacağız onlar İstanbul’da dinleyecekler. 
 
Editör: Haber Merkezi