Ürün Bazlı Gıda Denetim Seferberliği Başladı.

Tarım ve Orman BakanıSayın Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatları ile 81 il ve ilçede eşzamanlı olarak başlatılan gıda denetim seferberliği 17 Şubat itibarıyla başladı.

Bakan Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ'nin talimatları ile başlatın Gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığını arttırmak amacıyla 81 ilde eşzamanlı olarak yapılan gıda denetim seferberliği 6 gün sürecek.

Bu kapsamda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol ekiplerince İlimiz genelinde faaliyet gösteren süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, ekmek ve unlu mamul üreten işletmeler, kasap şarküteri, bakkal ve marketler, okul kantinleri, yemekhaneler, restoranlar ve takviye edici gıda işletmelerine yönelik denetimler yapılmaktadır Ayrıca İl ve İlçe Müdürlüklerince rutin olarak bu denetimler yapılmaya devam edilecektir. Vatandaşlarımız gördükleri olumsuzlukları anında Tarım ve Orman BakanlığıAlo Gıda hattı olan 174’ e bildirdiklerinde, vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla bu ihbarın gereği hemen yerine getirilip denetimleri yapılacaktır.

Editör: Haber Merkezi