UMKE Bölge Tatbikatı

İlimizin ev sahipliği yaptığı 15. Bölge (Afyonkarahisar-Eskişehir-Kütahya-Bilecik) Temel UMKE Eğitim Tatbikatı 26-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından organize edilen eğitime, Hastane Afet Planları Saha ve Masabaşı tatbikatı sunumu ile başlandı. Sunuma İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Serhat Korkmaz’ın başkanlığında yapılan sunum toplantısına İl Sağlık Müdürlüğü ve yetkilileri, UMKE görevlileri ile özel hastane yöneticileri katıldı. Sunumun ardından, çadır hastanede incelemelerde bulunulup görevlilerden bilgi alındı.

AFAD yerleşkesinde UMKE personellerine yönelik profesyonel enkaz simülasyon vaka çalışmaları gerçekleştirilerek senaryo gereği, enkaz altından yaralı çıkarma ve müdahale eğitimi uygulamalı olarak yapıldı.Tatbikatta 80 personel ve 13 araç görev aldı.

Sinanpaşa ilçesi Tazlar Köyü’nde kurulan UMKE kampında yapılan eğitim programlarına katılan İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Mehmet Pala, Başkan Yardımcısı Dr.Hakan Güdücü, İl Ambulans Servisi Başhekim Dr. Gülsün Ateş Doğan, eğitime katılanlara ve organizasyonda emeği geçenlere, gösterdikleri gayret ve özveriden dolayı teşekkürlerini ettiler.

Editör: Haber Merkezi