Uluçay Ve Yurdunuseven Karanfil Dağıttı

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve AK Parti Afyonkarahisar milletvekili İbrahim Yurdunuseven kadınlara karanfil dağıttı. Kadınlar, bu özel günde karanfil almaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve AK Parti Afyonkarahisar milletvekili İbrahim Yurdunuseven 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Süleyman Gönçer, Yüzbaşı Bayburtlu Agah ve Kadınana Caddelerinde karanfil dağıttı. Programa İl Başkan Yardımcıları Fatih Okyar, Sultan Betül Erişen, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz katıldı.

“Kadına şiddete karşıyız, bunun için TBMM’de komisyon kurulacak”

Programın ardından bir açıklama yapan Milletvekili Yurdunuseven “Sayın Valimiz Gökmen Çiçek başkanlığında Afyonkarahisar hakikaten müthiş ivme kazandı. Hem turizm alanında, hem de yeni proje alanında. Bugün de Sayın Valimizin önderliğinde Sayın Bakanımızın önderliğinde geliştirilen Afyon'un ‘Gizemli Şehir’ projesinin yanı sıra, Kadın Kültür Evleri ilgili bir tanıtım programına katıldık. Tabii öncelikle 8 Mart nedeniyle son günlerde ortaya çıkan, kadına şiddeti kesin ve en sert bir şekilde kınıyoruz. Kadına hiçbir şekilde şiddet ne olursa olsun, karşıyız. Bununla ilgili gerekirse bir komisyon oluşturulması ki Sayın Cumhurbaşkanımız bugün işaret etti ve bununla ilgili bir çalışma yapılması gündemde. İnşallah bunu en aza indirmek, kadına şiddete karşı en aza indirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bugün kadın kültür evlerini gördük Afyonkarahisar'da. Tüm Türkiye'deki ilk proje Kadın Kültür Evleri projesi. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum ve tüm Türkiye Kadın Kültür Evleri'nin örnek olmasını temenni ederim. Çünkü kadın kültür evleri bir kazanç amaçlı düşünülmüş, kazanç amaçlı ortaya çıkmış bir şey ama bunun yanı sıra burada çeşitli eğitimler, milli ve manevi eğitimler, okuma yazma bilmeyenler için kurslar kuran okumak isteyenler için kurslar ve diğer beceri gerektiren işlerle ilgili kurslar gerçekleştirilecek. Toplantılar, seminerler, konferanslar gerçekleştirecek. Belki hayatında hiç sinemaya gitmemiş bir kadın vatandaşımızı, sinemayla tanıştıracağız veya tiyatro ile tanıştıracağız. Bunlar önemli kültürel faaliyetler. Bu nedenle bu Kadın Kültür Evleri'ni önemsiyorum ve inşallah Türkiye'de yayılmasını kadınların bir ve beraber olmasını arzu ediyorum. Çünkü kadınlar neticede Peygamberimizin de vefa hutbesinde belirttiği gibi bize bir emanet. Biz o gözle bakıyoruz ve onlara o şekilde değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kadına verilen değer AK Parti döneminde arttı”

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, “Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven ve teşkilatımız ile birlikte Afyonkarahisar’ın bazı caddelerinde karanfil dağıttık. Kadınlarımızın annelerimizin genç kardeşlerimizin dünya kadınlar gününü kutladık. Biliyorsunuz AK Parti döneminde kadına verilen değer ve önem her zamankinden çok daha fazla arttı. Biz, kadınları bize emanet olarak görüyoruz. Her zaman anne olarak görüyoruz. Cennet annelerin ayakları altındadır yaklaşımı ile yaklaşıyoruz. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatta inşallah kadına şiddete karşı bir komisyon kurulacak. Her zaman kadına şiddete karşıyız. Bu konuda AK Parti olarak gereken bütün çalışmaları yerine getirmek için adım atan bir partiyiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi