“Ufka Yolculuk” ödül töreni

Ülke genelinde binlerce kişinin katıldığı, Türkiye genelinde resmi sınavların dışında merkezi sistem olarak yapılan en çok katılımın olduğu Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının Afyonkarahisar ili ödül töreni Afyon Lisesi Konferans Salonunda yapıldı.
Bu yıl, Riyazüs Salihin - Hadis temalı olarak yapılan sınavda Afyonkarahisar ili genelinde binlerce kişi katıldı. Dört ayrı kategoride yapılan yarışma sınavı başta Afyonkarahisar Merkez olmak üzere Bolvadin, Dinar, Çobanlar, Sinanpaşa, Emirdağ, Çay, İscehisar, İhsaniye ilçeleri ve bazı beldelerde gerçekleştirildi.
A, B ve C kategorilerinde ilk 10 dereceye girenlerin ödüllerinin takdim edildiği ödül törenine vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi.
Afyonkarahisar Necat Gençlik ve Spor Kulübü tarafından Afyonkarahisar ili organizasyonu yapılan Ufka Yolculuk Hadis Yarışmasının gerçekleştirilmesinde Afyonkarahisar Ahlak Kültür ve Çevre Derneği ve Asalet Hanımlar Derneği'nin yanı sıra sponsor firmalar ile birlikte Afyonkarahisar İl Genel Meclisi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Afyonkarahisar Belediyesi, Bolvadin Belediyesi,  Afyonkarahisar Cezaevleri yönetimleri, bazı ilçe ve belde belediyeleri, hayırsever kuruluşlar, Afyonkarahisar İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri de destek verdi.
Ödül töreninde, yarışmada Afyonkarahisar ilinde dereceye giren A kategorisinde Hamza Saıt  Yılmaz, Çığdem Kocabaş ve Reyyan Akça; B Kategorisinde Sinem Türkmen, Muharrem Yalçın ve İkra Coşgun; C kategorisinde Şenay Ada, Ayşe Ulu ve Mahbube  Uysal'a ödülleri takdim edildi.
 
Editör: Haber Merkezi