Türkiye Enduro Ve ATV Şampiyonası Başladı

Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'in gayretleri ile ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapan şehrimizde bu kez de Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonalarının 4'üncü ve son ayak yarışları gerçekleştirildi.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'in talimatları ile spor şehri Afyonkarahisar macera ve adrenalin tutkunlarını ağırlamayı sürdürüyor. Dünya Motokros Şampiyonası ardından şimdi de Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası son ayak yarışı kadim şehrimiz Afyonkarahisar'da düzenleniyor. Şampiyonanın 4'üncü ve son ayak yarışları, tarihi Frig Vadisi'nin bulunduğu İhsaniye ilçesinde antrenman ve sıralama turlarıyla start aldı.

SPOR ŞEHRİ AFYON'DA BİR ŞAMPİYONA DAHA YAPILIYOR

Heyecan dolu anlara sahiplik yapan Ayazini köyünde zorlu mücadele öncesi yarışçılar, tarihi köy sokaklarında motosikletleri ve ATV'leriyle "Magazin Turu" attı. Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde Belediyemiz ve Türkiye Motosiklet Federasyonu iş birliği ile gerçekleştirilen Türkiye Ayazini Enduro ve ATV Şampiyonası öncesi atılan turlar, heyecanı doruğa çıkardı. O anlar renkli görüntülere sahne olurken Ayazini Köyü Ören Yeri'ndeki zorlu parkura geçen sporcular, antrenman ve sıralama etaplarında ter döktü. 3 bin yıllık Frigya'da sporcular 20 kilometrelik etapta 4 kez tur attı. Toplamda 80 kilometrelik zorlu pistte 100 motosiklet ve ATV sporcusu yarıştı. Etkinliğe katılan sporcular, tarihi bir mekânda yarışacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

HERKESİ SPOR VE TARİH ŞEHRİ AFYONKARAHİSAR'A DAVET EDİYORUZ

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve Valimiz Gökmen Çiçek yarışların yapıldığı pist alanı ve Ayazini Köyü'ne ziyaret gerçekleştirdi, vatandaşlarla buluştu. Yoğun ilgi ile karşılanan Başkanımız Zeybek ve Valimiz Çiçek köyde devam eden restorasyon çalışmalarını da yerinde inceledi. Burada açıklamada bulunan Başkanımız Zeybek, Belediyemiz ve Valilik iş birliğine dikkat çekti. Bir elin nesi var iki elin sesi var diyen Başkanımız Zeybek; Valimiz ile birlikte şehrimizi hak ettiği yere getirmek için gayret ediyoruz. Bugüne kadar şehrimizi 'Spor Şehri' ünvanına kavuşturmak adına pek çok uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptık. Hititler, Frigler, Bizans Roma Osmanlı ve Selçuklu imparatorluklarına ev sahipliği yapan Afyonkarahisar'da tarihi kalıntılarla karşılaşmak mümkün. Ciddi çalışmalar yaparak şehrimizin tarihi geçmişini ön plana çıkarmak adına farklı yatırımlar yaptık. Tarihi evlerimiz, tarihi mutfağımız ve pek çok destinasyon alanımız ile UNESCO tarafından yaratıcı şehirler ağına dahil edildik. Dünya Motokros Şampiyonası'na da ev sahipliği yapmaya başladık. Gastronomi Festivalini de gerçekleştirdiğimiz şehrimizde 160 binden fazla seyirciye ulaştık. Motor Sporlarında şehir ismi ile anılan tek organizasyon yine şehrimizde yapıldı. 2021 yılında 4 uluslararası organizasyona imza attık. Yine bir ilk olan Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nda bugün başladı. Heyecanlı yarışlarla Ayazini köyü tarih ile macera tutkunlarını buluşturdu. Herkesi spor ve tarih şehri Afyonkarahisar'a davet ediyoruz diye konuştu. Valimiz Gökmen Çiçek'te destekleri nedeni ile organizasyonu düzenleyen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'i tebrik ederek teşekkürde bulundu.

TÜRKİYE'NİN ENDURO VE ATV ŞAMPİYONLARI AYAZİNİ'DE BELİRLENECEK

Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası son ayak yarışları, yarın saat 11.00'da yapılacak. Şampiyona finalistlerin belirlenmesi ve ödül töreni ile son bulacak. Saat 17:00'da ise Gece Yolcuları, muhteşem konserle Afyonkarahisarlılarla buluşacak.

Editör: Haber Merkezi