Turizm Haftası Vali Yardımcısı Kıcıroğlu’nun Katıldığı Törenle Başladı.

        Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, Afyonkarahisar’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen 40. Turizm Haftası kutlamaları Zafer Müzesi önünde düzenlenen tören ile başladı.
 
        Törene Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu'nun yanı sıra İl Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Özge Öztürk Demirayak, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, turizm sektörünün temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
        Törende ilk olarak Özel Park Mesleki Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi gösterisi yapıldı. Halk oyunları gösterisinin akabinde Zafer Müzesi önünden Millet Hamamına kadar Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde Kortej Yürüyüşü gerçekleştirildi.
 
        Millet Hamamına varan Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu ve beraberindekiler toplantı  salonunda yerlerini aldılar. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda İl Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Özge Öztürk Demirayak tarafından yapıldı. Demirayak, AFyonkarahisar'ın her geçen gün geliştiğini, dünden bugüne beş yıldızlı otellerin sayısının arttığını, bu anlamda Afyonkarahisar'ın farklı bir değer kazandığını söyledi. Afyonkarahisar'ın farkındalığını sağlamak amacıyla 15-22 Nisan 2016 tarihlerinde kutlanacak olan Turizm Haftasının ilimiz için hayırlı olmasını ve başarılı bir şekilde geçmesi temennisinde bulundu. Açılış konuşmasının akabinde Afyonkarahisar tanıtım videosu izletildi.
 
        Programın devamında Emir Murat Özdilek Teknik Anadolu Lisesince hazırlanan oratoryo ve tiyatro gösterisi izleyicilere güzel anlar yaşattı. Büyük alkış alan bu etkinlikten sora Turizm Haftası kutlamaları kapsamında “Afyonkarahisar ve Turizm” konulu resim ve fotoğraf yarışmasında dereceye giren katılımcılara ödülleri Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu tarafından verildi.
 
        Daha sonra Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu ve beraberindekilerce TOPAKEV Sanat Grubu’na ait “Keçe” sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından E.M.Ö Meslek Teknik Anadolu Lisesi'nce TÜBİTAK Projelerinin sergilenmesi, sebze/meyve dekor çalışması incelenmesi ile TOPAKEV Sanat Grubu’nun “Keçe” sergisi ve dereceye giren fotoğraf ve resim sergisi gezildi. Keçe sergisi incelenmesi sırasında Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu frig şapkası giyerken, beraberindekilerde keçeden yapılan diğer şapkaları giyerek hatıra fotoğrafı çektirdiler. Vali Yardımcısı Kıcıroğlu, sergide emeği geçenlere teşekkür belgesi takdim etti.
 
        Program Afyonkarahisar Kalesi manzaralı fotoğraf çekimi ile program son buldu.
 
Editör: Haber Merkezi