Trafik Sergisi Vali Y.Kamil Kıcıroğlu’nun Katılımı İle Açıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde emniyet kemeri simülatör aracı ve alkol gözlüğü ile vatandaşlarımıza emniyet kemerinin önemi ve alkollü araç kullanmanın sürücüler üzerindeki etkileri hakkında uygulamalı eğitim verilen Karayolu Trafik Haftası Sergisi Anıt Park önünde açıldı.
 
Karayolu Trafik Haftası Sergi açılışına Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu’nun yanı sıra Trafik Şube ekipleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının katıldı.
 
Vali Yardımcısı Kıcıroğlu; “İlimizde tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız trafik güvenliğini sağlamak ve kazaların en aza indirilebilmesi amacıyla koordineli bir şekilde çalışmaktadırlar. Trafik güvenliğinin sağlanması, yalnızca bu işle sorumlu kurum ve kuruluşların gayretleri ile varılabilecek bir hedef değildir. Bu nedenle yayalar, sürücüler, yolcular gibi her kesimden insanın aynı duyarlılıkla hareket etmesi gerekmektedir. Günümüzde çok sayıda can kaybına ve yaralanmalara neden olan trafik kazalarının önlenmesi için toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düşmektedir. Yasaların çıkarılması, kuralların konulması tek başına bir çözüm olamamaktadır. Bunlara uyacak olan yol kullanıcılarının da bunu benimseyerek bu yasa ve kurallara göre hayatını sürdürmesi gerekmektedir.”dedi.
 
Konuşma sonrasında sergi açılışını gerçekleştiren Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, sergide bulunan emniyet kemeri simülatör test aracına binerek bu konuda farkındalık yaratılmasına katkıda bulundu.  Sergi sırasında yetkililerden alınan bilgilere göre vatandaşlarımızın trafik bilincini arttırarak yol kullanıcılarının trafikte yaşadıkları sorunları azaltmak, maddi ve manevi kayıpların önüne geçmek amacıyla Şehir Merkezinde Afyonkarahisar Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve 112 Acil Servisin ortaklaşa düzenlemiş olduğu konvoya Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu’nun star vermesi ile program sona erdi.
 
Karayolu Trafik Haftası süresince ilimizde;
10 Mayıs 2016 günü saat 12:00’ da Vilayet Meydanında,
11 Mayıs 2016 günü Kocatepe Üniversitesi ANS Kampüsünde,
14 Mayıs 2016 günü AFİUM AVM de,
15 Mayıs 2016 günü Park Afyon AVM de “Karayolu Trafik Haftası Sergisi” açılacaktır.
 
Editör: Haber Merkezi