TOSYÖV, Rus Ticaret Ataşesi ile görüştü

Türkiye Küçük ve Orta ölçekli işletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer, Rusya Ticaret Ataşesi Albina R. Rakhimullina ile Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliğinde görüştüler.

Beşer, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği'nde gerçekleşen toplantıda Rakhimullina'nın yanı sıra Rusya Federasyonu Ticaret Ataşesi Sergey Sobolev ile de görüştü.

Beşer, toplantı sonrası yaptığı açıklamada TOSYÖV olarak Çin ve ABD'nin ardından Afyonkarahisar'daki sanayici ve tüccarın ticaret yapabileceği ülkelerin Türkiye'deki üst düzey temsilcileri ile diyalog kurduklarını söyledi.

Beşer, Rusya Federasyonu Ticaret Ataşeliği yetkilileri ile birlikte Rusya Ankara Büyükelçisi Vladımır Ivanovskıy’nin Afyonkarahisar’ı ziyaret etmesinin planlandığını belirtti.
Beşer, “İnşallah Sayın Büyükelçi, davetimiz üzerine Afyonkarahisar’a gelecek. Bu sıradan bir ziyaret de olmayacak üstelik. Bir takım projeler var. Kuzey Kafkasya Turizm Beldeleri isimli kurulan bir şirket var ki bu 20 milyar dolarlık bir proje ki bunun 2 milyar dolarını bizzat Rus devleti tarafından karşılanıyor. Bu kapsamda Rus yatırımlar Türkiye’nin ve özelde Afyonkarahisar’ın termal turizme ilişkin deneyimlerinden yararlanmak ve ortak hizmet alımı gerçekleştirmek istiyorlar. İnşallah faydalı görüşmeler yapılacak” dedi
Editör: Haber Merkezi