TOPTAŞ’IN YENİ YIL MESAJI
CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Grup Sözcüsü Ahmet Toptaş yeni yılın Ülkemize birlik , huzur ve barış getirmesini diledi.
Milletvekili Ahmet Toptaş yeni yıl mesajında ; “Ülkemiz son yıllarda zor bir sürece sürüklenmektedir. Bu süreç Ülkenin birlik ve bütünlüğünü tehdit eder hale gelmektedir.Türkiye’nin üniter yapısından,bağımsızlığından,demokrasiden yana olan herkesin bütünleşmesi gerekmektedir.Yıllarca Irak'ın toprak bütünlüğünden taviz vermeyiz diyorduk. Irak'ı fiilen bölen bir devlet haline geldik. Bakanımız uçağıyla topraklara inemiyor,Suriye'de 1,5 sene önce ortak bakanlar kurulu toplarken birden bire ne olduysa içişlerine bizzat müdahale eden bir ülke haline geldik. Bu dış siyaset çizgisi bizi İran'la savaş tam tamları çalan bir noktaya getirdi. Türkiye'yi bu risklerden koruyacak iktidar sadece bizim oylarımızla oluşmuyorsa Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne sahip çıkan, vatandaşında rahatlayacağı bir yeni dönem oluşması için ülkemizde insanların güçlerini birleştirmesi gerekiyor. Cumhuriyetten yana, demokrasiden yana olanların, dış ilişkilerimizdeki çizginin derhal terk edilip Türkiye'nin bölgede barış havası içerisinde komşularımızla sorunları tamir edecek bir iktidar nasıl oluşur? Sosyal demokratlarla, merkez sağda cumhuriyete sahip çıkan aklı başında insanlarla ülkenin birlik ve bütünlüğüne sahip çıkmak isteyen insanlarla oluşur. Dolayısıyla eskiden olduğu gibi solcular bir yana sağcılar bir yana diye seçmenin kategorize edilmesi gibi Türkiye'nin bir şansı yoktur. Ortak ölçü; Türkiye'nin değerlerine, cumhuriyet değerlerine, Demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüklere sahip çıkıldığı, hukukun her kese gerekeceği anlayışının olduğu, ülkenin üniter yapısına sahip çıkabilmektir. Dış politikada yurtta barış cihanda barış anlayışı hakim olmalıdır.AKP iktidarı döneminde ve 2012 yılında terörle mücadele konusunda başarısızdır.Egemen devlet hakemliğinde Oslo’da terörle masaya oturan AKP iktidarı verdiği tavizleri açıklayamamaktadır. Bu tavizler bugün önümüze kısım kısım konularak birlik ve bütünlüğümüze ciddi zararlar  verilmektedir.”dedi.
Toptaş ekonomiyi değerlendirmesinde ise; “ rakamlarla millete sanal hayat yaşatılmaktadır.AKP hükümetinin iyi ekonomi sinden;çiftçi,Hayvancılıkla uğraşan,esnaf,köylü,işçi,emekli,çalışan kesim,memur yani toplumun büyük kesimi faydalanamıyor. Toplumun en önemli kesiminin ekonomisi kredilere mahkum ettirilmiştir.Üretmeyen ama tüketen toplumda işsizlik her gecen gün büyümektedir.Afyonkarahisarımız’da yatırımcıya ciddi katkılar getiren 5084 sayılı Yatırımda teşvik yasası uzatılması gerekmektedir.Bu kanunun uzatılması için hükümet adım atmamaktadır. Ocak ayından itibaren Afyonkarahisar’ın işsizlik oranında büyük artış yaşayacağız. Afyonkarahisar’ın gelişimi için üretim desteklenmelidir.Başta kavşak olama özelliğimiz korunmalı otoyol ve hızlı tren mutlaka kent merkezine yakın bir güzergahtan geçmelidir.Kütahya havaalanı olarak açılan havaalanı ilimize ve iş dünyasına faydası olabilmesi için   kargo kısmının faaliyete geçirilmesi gerekmektedir. Termal için gelen turistlerin kentteki küçük esnafa can suyu olmasını sağlamalıyız. Afyonkarahisar 4-5 kişinin rant alanı değil herkesin daha iyi  yaşayabileceği bir kent olması gerekmektedir.” Dedi.
Milletvekili Ahmet Toptaş Afyonkarahisar’daki patlamaya da değindi. Toptaş; “5 Eylül 2012 günü Kentimizde henüz nedeni açıklanamayan ama sabotaj ve ihmalin içinde bulunduğu Mühimmat deposunun patlaması sonucunda  25 Mehmetçiğimizi şehit vermemiz tam bir faciadır.İlimizin patlama sonrası ülke gündemine yanlış yansıtılmasını sağlayan yöneticiler ise ayrı bir talihsizliktir.Bugün şehitlerimizin kanı yerde kalmıştır.Bu alanın şehitlik yapılması için girişimlerde bulunduk.”dedi.
CHP’li Toptaş,Türkiye’nin,; “güvenli bir ülke olmasını,demokrasinin geliştiği,Cumhuriyetin korunduğu,Hukukun üstünlerin hukuku değil hukukun üstün olduğu,üniversitelerin çağdaş olduğu,eğitimin ideolojik olmadığı,sağlıktan yararlanma her kese eşit olduğu,özgürlüklerin kısıtlanmadığı,Basının,özgür olduğu, herkesin dinlenme korkusunun olmadığı yani Büyük Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyetler seviyesine ulaştığı bir ülke olmasını diliyorum.Afyonkarahisar’ımızın; geliştiği,yaşanılabilir bir kent olduğu,seçimlerde de söylediğim gibi  hak ettiği yeri aldığı bir kent olmasını temenni ediyorum.Bu duygu ve düşüncelerle Milletimizin birlik ve dirliğini koruduğu,Cumhuriyet’in yükseldiği huzur ve barış içinde yaşamasını diliyor,tüm hemşerilerimin yeni yılını kutluyorum.”dedi.
 
Editör: Haber Merkezi