“Terör mutlaka bitecek”
 
Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde meydana gelen çatışmada 8 kahraman askerimizin şehit olmaları nedeniyle terör konusu değerlendirildi.
Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu Basın Odası programına Gazeteciler Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim yorumlarıyla katıldılar.
“Bu acı hadiselerin hiç yaşanmaması tek temennimiz”
Hakkâri’nin Çukurca ilçesi Çığlı Üs Bölgesi’nde çıkan çatışmada ve olaya müdahale etmek isteyen helikopterin düşmesiyle Bayatlı Uzman Çavuş Muammer Arı ile birlikte 8 kahraman askerimizin şehit olduklarını belirten Gazeteci İsmail Akar, “Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum. Bayatlı Uzman Çavuşumuz Muammer Arı’nın cenaze törenine Basın Odası programının yorumcuları Gazeteci Arkadaşlarım Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim ile birlikte katıldık. Şehidimizi Bayat ilçemizde binlerce kişi son yolculuğuna uğurladı. Büyük üzüntü içerisindeyiz. Şehidimiz Muammer Arı ailesinin 3 çocuktan en küçüğüydü. Arı, evli ve 10 yaşında bir kız çocuğu babasıydı. Şehidimizin Ankara’da çalışmaya başladığını ve sonrasında Uzman Çavuş olduğunu öğrendik. Bir kez daha şehidimize rahmet diliyorum. Bu acı hadiselerin hiç yaşanmaması tek temennimiz. Hepimizin yüreği yandı” şeklinde konuştu.
“Bu memleketten teröristleri bertaraf edip, bitirmek zorundayız”
Terörün mutlaka biteceğini kaydeden Gazeteci Polat Yılmaz, “Suçsuz insanların hayatlarına kasteden bu gözü dönmüş caniler er geç mutlaka bitecekler. Bunun başka bir şıkkı yok. Bu memleketten teröristleri bertaraf edip, bitirmek zorundayız. Bitireceğimize de yürekten inanıyorum. Hiçbir yılgınlık belirtisi gösterilmemeli. Geçenlerde yayınlanan bir araştırmaya göre ülkemizin her bir metrekaresine 2–3 şehit düşüyor. Bu memleketin her bir santimetrekaresi şehit kanlarıyla sulanarak vatan olmuştur. Memleket öz be öz bizimdir. Bedelini de dün olduğu gibi bugün de ödemeye hazırız. Şehidimiz Muammer Arı’nın cenaze törenine katıldık. Üzülmemek, duygulanmamak elde değil. Büyük bir acı var. Her yerden insan katılmıştı. Cenazede vakur bir duruş vardı. Artık halk gerilmeye başladı. Herkesin ayağını denk alması lazım. Toplumun işe karıştırılmaması lazımdır. Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun” diye değerlendirmede bulundu.
“Bu saatten sonra kangren olmuş parçaların kesilip atılması lazımdır”
7 Haziran seçimlerinden sonra ülkemizin kaos ortamına doğru götürüldüğünü kaydeden Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Maalesef ülkemiz kan gölüne çevrildi. O tarihten bu yana ilimizden de birçok şehidimiz oldu. Her seferinde bir daha olmasın diyoruz. Ama ne yazık ki devam ediyor. Terörle mücadelede siyasi bir karar hatasından kaynaklı bir pozisyon kaybımız var. Bir ara terörle mücadele yanlıştı denildi ve askerler cezalandırıldı. Şimdi ise kaybedilen geri alınmaya çalışılıyor. Batı ve ABD gibi güçler bölgemizde terörün devam etmesini istedikleri için terör sorunu adeta bir kangren halini aldı. Bu saatten sonra kangren olmuş parçaların kesilip atılması lazımdır. Terörün bitmesi tek dileğimizdir. Başta Bayatlı Uzman Çavuşumuz Muammer Arı olmak üzere tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, ailesine, ilimize ve milletimize başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi